-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Het is Makkelijke Maandag met een lekker recept voor mihoen met gefrituurde bloemkool. Een vegetarisch gerecht om de week mee te beginnen. Dat is wel zo duurzaam en op deze manier eet je eens heel anders bloemkool. Je loopt alleen het risico dat je kids straks alleen nog zo hun bloemkool willen hebben. Ondanks het feit dat de bloemkool nu in het seizoen is willen sommige grootgrutters ze, vanwege de prijs, toch nog wel eens van ver weg inkopen. En die zijn gewoon niet zo lekker vers als onze Hollandse bloemkool. Plus, je weet niet wat voor bestrijdingsmiddelen ze ver weg allemaal gebruiken om die bloemkool zo snel en goedkoop mogelijk te laten groeien. Daar hebben we in Nederland prima regels voor. Dus ik zou zeggen. Ga voor de mihoen met Hollandse gefrituurde bloemkool!
Recept
Mihoen met gefrituurde bloemkool
4 personen – 30 minuten – makkelijk & vega
Ingrediënten
350 gr mihoen
1 kleine bloemkool
2 el zonnebloemolie
Doosje champignons van 250 gr, in plakjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 kleine Chinese kool, gewassen en in repen gesneden
1 el kerriepoeder
peper en zout
Bloemkoolkruidenmix: 1 el kerriepoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder, 1 tl ketoembar, 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl zout.
Olie om in te frituren
Bereiding
Kook de mihoen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet een tweede pan water op het vuur en breng die aan de kook.
Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Voeg ze toe aan het kokend water en blancheer de roosjes 1 minuut.
Doe de bloemkool in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de ui, knoflook en champignons zo’n 4 minuten.
Voeg dan de chinese kool en de kerriepoeder toe. Voeg naar smaak ook zout en peper toe.
Schep de mihoen erdoor en roer even goed door.
Rol vervolgens de bloemkoolroosjes door de kruidenmix.
Verhit olie in een pan of verhit een frituurpan.
Frituur de bloemkoolroosjes 2-3 minuten in de hete olie.
Verdeel de de mihoen over 4 borden. Voeg de bloemkool toe en eet smakelijk.
Dit recept voor Mihoen met gefrituurde bloemkool ook heerlijk te combineren met de chilisaus die ik eerder maakte. Of met mijn zelfgemaakte sambal.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.