pindasoep

Zo deze Makkelijke Maandag is het weer business as usual. Om de week toch een beetje lekker te beginnen heb ik deze heerlijke maaltijdsoep vol mie! Maar ook kip, groenten en noten. Zoals de nieuwe schijf van 5 ons voorschrijft zijn noten goed voor ons en mijn favoriete zijn de cashewnoten. Die zijn hartstikke gezond, althans de ongezouten noten dan. Van de gezouten krijg je teveel zout binnen. En dat is wat mij betreft ook opletten geblazen. Iedereen heefthet wel over niet te veel suiker eten, maar teveel zout is minstens net zo ongezond. Verder heb ik lekkere Hollandse seizoensgroenten en kippedijen in de soep. Kippendijen zijn het meest malse stukje vlees van de kip. Koop ze bij de slager, want die zijn zowel goedkoper als beter dan die van de supermarkt. Dus ik zeg: lekkere Makkelijke Maandag gewenst en een goed begin van de week!

Recept miesoep 

4 personen – 30 minuten – makkelijk

pindasoep

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie

1 el sambal oelek

250 gr kippedijen,  in stukjes gesneden

1 ui, fijngesnipperd

3 tenen knoflook, fijngesneden

150 gr prei, in ringen gesneden

150 gr spitskool in repen gesneden

100 gr mie

50 gr cashewnoten

2 el pindakaas

 

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan. Voeg de sambal toe en meteen daarna ook de stukjes kippedij.

Doe de ui en de knoflook erbij en bak alles even 1 minuut goed door. Kijk uit dat je het vuur niet te hoog hebt staan. Het moet niet aanbranden natuurlijk!

Voeg de prei, spitskool en de pindakaas toe. Voeg dan 1,5 lt water toe en breng het geheel aan de kook. Kook de soep minstens tien minuten goed door.

Voeg dan de mie toe en kook 5 minuten door.

Draai het vuur laag en verwarm de soep nog 1 min. tot de prei en kool gaar zijn.

Verdeel de miesoep over 4 kommen, doe de cashewnoten erbij en eet smakelijk.pindasoep

TG Facebook Comments

20.03.2017
Geplaatst in soep
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.