-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Zo deze Makkelijke Maandag is het weer business as usual. Om de week toch een beetje lekker te beginnen heb ik deze heerlijke maaltijdsoep vol mie! Maar ook kip, groenten en noten. Zoals de nieuwe schijf van 5 ons voorschrijft zijn noten goed voor ons en mijn favoriete zijn de cashewnoten. Die zijn hartstikke gezond, althans de ongezouten noten dan. Van de gezouten krijg je teveel zout binnen. En dat is wat mij betreft ook opletten geblazen. Iedereen heefthet wel over niet te veel suiker eten, maar teveel zout is minstens net zo ongezond. Verder heb ik lekkere Hollandse seizoensgroenten en kippedijen in de soep. Kippendijen zijn het meest malse stukje vlees van de kip. Koop ze bij de slager, want die zijn zowel goedkoper als beter dan die van de supermarkt. Dus ik zeg: lekkere Makkelijke Maandag gewenst en een goed begin van de week!
Recept miesoep
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
1 el sambal oelek
250 gr kippedijen, in stukjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
150 gr prei, in ringen gesneden
150 gr spitskool in repen gesneden
100 gr mie
50 gr cashewnoten
2 el pindakaas
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan. Voeg de sambal toe en meteen daarna ook de stukjes kippedij.
Doe de ui en de knoflook erbij en bak alles even 1 minuut goed door. Kijk uit dat je het vuur niet te hoog hebt staan. Het moet niet aanbranden natuurlijk!
Voeg de prei, spitskool en de pindakaas toe. Voeg dan 1,5 lt water toe en breng het geheel aan de kook. Kook de soep minstens tien minuten goed door.
Voeg dan de mie toe en kook 5 minuten door.
Draai het vuur laag en verwarm de soep nog 1 min. tot de prei en kool gaar zijn.
Verdeel de miesoep over 4 kommen, doe de cashewnoten erbij en eet smakelijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.