-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief

Ik heb hier een heerlijke mediterraanse andijviestamppot. Waar zou de Nederlandse keuken zijn zonder andijvie stamppot? Nergens toch… Ik moest vanmorgen wel even stevig nadenken over wat we vandaag gingen eten. Als het zo koud is ’s ochtends grijp ik graag terug op een stamppot. Aangezien we deze week ook aan het nadenken waren over de bestemming van de zomervakantie, kon ik de mediterrane sferen ook niet helemaal loslaten. Dus koos ik voor de traditionele andijviestamppot met mediterrane twist in de vorm van heerlijke Taggiaanse olijven. Ze zijn heerlijk zout en vlezig en zijn daardoor ook prima geschikt als vleesvervanger. Hopla vega en mediterraan in één!
Recept
Mediterraanse andijviestamppot
4 personen – 40 minuten – makkelijk
bevat lactose-vega

Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels zoals Doré
- 100 ml volle melk
- olijfolie
- 25 gr roomboter
- 500 gr andijvie, gesneden
- 250 gr cherrytomaten
- 150 gr Taggiaanse olijven, deze zijn lekker zout en vlezig (potje AH)
- 1 el oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 100 gr oude kaas, geraspt

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in 20 min. gaar.
Neem een bakpan en verwarm daar 2 el olijfolie in. Bak hierin de spekreepjes in 5 minuten bruin en krokant.
Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de melk, boter, oregano en paprikapoeder toe aan de aardappelen en stamp het tot puree.
Was de tomaten. Snijd ze samen met de olijven in stukjes.
Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Voeg de tomaten, olijven en de oude kaas toe en meng goed door elkaar. Plaats de pan even terug op een laag vuurtje om het geheel door te laten garen. Breng op smaak met peper en zout.


Wil je meer heerlijke stamppot-ideeën? Het Hollands Maandkookboek staat vol met de heerlijkst stamppot-recepten. Ze zijn makkelijk te maken, je hebt niet vreselijk veel nodig, maar het recept is wel net even anders dan je gewend bent. Je hebt hem al voor 15 euro!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.