Mediterraan andijviestamppotje

Ik heb hier een heerlijke mediterraanse andijviestamppot. Waar zou de Nederlandse keuken zijn zonder andijvie stamppot? Nergens toch… Ik moest vanmorgen wel even stevig nadenken over wat we vandaag gingen eten. Als het zo koud is ’s ochtends grijp ik graag terug op een stamppot. Aangezien we deze week ook aan het nadenken waren over de bestemming van de zomervakantie, kon ik de mediterrane sferen ook niet helemaal loslaten. Dus koos ik voor de traditionele andijviestamppot met mediterrane twist in de vorm van heerlijke Taggiaanse olijven. Ze zijn heerlijk zout en vlezig en zijn daardoor ook prima geschikt als vleesvervanger. Hopla vega en mediterraan in één!

Recept

Mediterraanse andijviestamppot

4 personen – 40 minuten – makkelijk

bevat lactose-vega

Mediterraan andijviestamppotje

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels zoals Doré
  • 100 ml volle melk
  • olijfolie
  • 25 gr roomboter
  • 500 gr andijvie, gesneden
  • 250 gr cherrytomaten
  • 150 gr Taggiaanse olijven, deze zijn lekker zout en vlezig (potje AH)
  • 1 el oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 gr oude kaas, geraspt
krulandijvie

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in 20 min. gaar.

Neem een bakpan en verwarm daar 2 el olijfolie in. Bak hierin de spekreepjes in 5 minuten  bruin en krokant.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de melk, boter, oregano en paprikapoeder toe aan de aardappelen en stamp het tot puree.

Was de tomaten. Snijd ze samen met de olijven in stukjes.

Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Voeg de tomaten, olijven en de oude kaas toe en meng goed door elkaar. Plaats de pan even terug op een laag vuurtje om het geheel door te laten garen. Breng op smaak met peper en zout.

Mediterraan andijviestamppotje

Wil je meer heerlijke stamppot-ideeën? Het Hollands Maandkookboek staat vol met de heerlijkst stamppot-recepten. Ze zijn makkelijk te maken,  je hebt niet vreselijk veel nodig, maar het recept is wel net even anders dan je gewend bent. Je hebt hem al voor 15 euro!

TG Facebook Comments

22.01.2020
Geplaatst in stamppot
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.