-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vorige week waren we op verjaardagsvisite bij nichtje Marike. Zij heeft een prachtige keuken en daar tovert ze ook nog eens regelmatig de heerlijkste taarten uit. Het is dus bepaald geen straf om bij haar op bezoek te gaan. Dit jaar prijkte deze prachtige zomertaart op de keukentafel. En ja, daar moest ik natuurlijk het mijne van weten. Gelukkig wilde Marike het recept delen en mocht ik foto’s maken van haar heerlijke en prachtige creatie.
Recept
Marike’s koemelkarme aardbei-yoghurttaart!
Aangezien Marike’s zoon Jorn behoorlijk last heeft van lactose-intolerantie maakt zij alles zoveel mogelijk zonder melk. Alleen in de rol tarwebiscuits zit mogelijk een ietsiepietsie boter. Vandaar dat ik het koemelk-arme taart noem en niet koemelkvrij. Jorn kan deze taart in ieder geval prima eten, dus veel lactose kan er niet inzitten. Mocht jij nu geen last hebben van lactose-intolerantie dan kun je dit recept dus ook maken met yoghurt, slagroom en roomboter.
Dit heb je nodig voor 1 taart:
– rol eenvoudige tarwebiscuits
– 100 g plantaardige boter
– 400 g verse aardbeien (evt gemengd met wat ander roodfruit)
-10 blaadjes gelatine
– 125 ml sojaslagroom
– 2 zakjes vanillesuiker
– 100 ml sinaasappelsap
– 150 g suiker
– 500 g sojayoghurt (naturel of bosvruchten)
Extra:
– springvorm 24 cm
– bakpapier voor op bodem
Zo maak je de bodem:
-Smelt 100 g plantaardige boter (bijv. Wajang) in een pan.
-Maal de helft van het pak koekjes fijn in de keukenmachine.
-Haal pan van het vuur en roer er de fijngehakte tarwebiscuitjes door.
Doe dit in de springvorm met een bakpapiertje op de bodem en spreid het koekmengsel over de bodem uit. Druk aan met een lepel en plaats een uurtje in de koelkast.
Zo maak je de vulling:
-Maak 400 g aardbeien (of ander roodfruit) schoon en snijd het in kleine stukjes. Laat dit uitlekken in een zeef.
-Week 10 gelatineblaadjes in koud water.
-Klop de slagroom met 1 zakje vanillesuiker.
-Verhit de sinaasappelsap, haal van het vuur en voeg de geweekte en goed uitgeknepen gelatineblaadjes eraan toe en roer. Laat wat afkoelen.
-Doe de suiker, sojayoghurt en het tweede zakje vanillesuiker in de mengkom en roer goed door. Voeg de geklopte slagroom toe en roer door.
-Voeg het sinaasappelsap met de gelatine al roerend toe.
-Voeg het verse fruit toe en roer er voorzichtig door.
-Giet alles op de koekbodem in de springvorm en maak het glad.
-Zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
-Garneer vlak voor opdienen met bijv. vers fruit en/of slagroom
Dank je wel Marike! Voor een leuke en lekere verjaardag en dat je deze taart hier wil delen!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.