-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vorige week waren we op verjaardagsvisite bij nichtje Marike. Zij heeft een prachtige keuken en daar tovert ze ook nog eens regelmatig de heerlijkste taarten uit. Het is dus bepaald geen straf om bij haar op bezoek te gaan. Dit jaar prijkte deze prachtige zomertaart op de keukentafel. En ja, daar moest ik natuurlijk het mijne van weten. Gelukkig wilde Marike het recept delen en mocht ik foto’s maken van haar heerlijke en prachtige creatie.
Recept
Marike’s koemelkarme aardbei-yoghurttaart!
Aangezien Marike’s zoon Jorn behoorlijk last heeft van lactose-intolerantie maakt zij alles zoveel mogelijk zonder melk. Alleen in de rol tarwebiscuits zit mogelijk een ietsiepietsie boter. Vandaar dat ik het koemelk-arme taart noem en niet koemelkvrij. Jorn kan deze taart in ieder geval prima eten, dus veel lactose kan er niet inzitten. Mocht jij nu geen last hebben van lactose-intolerantie dan kun je dit recept dus ook maken met yoghurt, slagroom en roomboter.
Dit heb je nodig voor 1 taart:
– rol eenvoudige tarwebiscuits
– 100 g plantaardige boter
– 400 g verse aardbeien (evt gemengd met wat ander roodfruit)
-10 blaadjes gelatine
– 125 ml sojaslagroom
– 2 zakjes vanillesuiker
– 100 ml sinaasappelsap
– 150 g suiker
– 500 g sojayoghurt (naturel of bosvruchten)
Extra:
– springvorm 24 cm
– bakpapier voor op bodem
Zo maak je de bodem:
-Smelt 100 g plantaardige boter (bijv. Wajang) in een pan.
-Maal de helft van het pak koekjes fijn in de keukenmachine.
-Haal pan van het vuur en roer er de fijngehakte tarwebiscuitjes door.
Doe dit in de springvorm met een bakpapiertje op de bodem en spreid het koekmengsel over de bodem uit. Druk aan met een lepel en plaats een uurtje in de koelkast.
Zo maak je de vulling:
-Maak 400 g aardbeien (of ander roodfruit) schoon en snijd het in kleine stukjes. Laat dit uitlekken in een zeef.
-Week 10 gelatineblaadjes in koud water.
-Klop de slagroom met 1 zakje vanillesuiker.
-Verhit de sinaasappelsap, haal van het vuur en voeg de geweekte en goed uitgeknepen gelatineblaadjes eraan toe en roer. Laat wat afkoelen.
-Doe de suiker, sojayoghurt en het tweede zakje vanillesuiker in de mengkom en roer goed door. Voeg de geklopte slagroom toe en roer door.
-Voeg het sinaasappelsap met de gelatine al roerend toe.
-Voeg het verse fruit toe en roer er voorzichtig door.
-Giet alles op de koekbodem in de springvorm en maak het glad.
-Zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
-Garneer vlak voor opdienen met bijv. vers fruit en/of slagroom
Dank je wel Marike! Voor een leuke en lekere verjaardag en dat je deze taart hier wil delen!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.