IMG_3088

Vorige week waren we op verjaardagsvisite bij nichtje Marike. Zij heeft een prachtige keuken en daar tovert ze ook nog eens regelmatig de heerlijkste taarten uit. Het is dus bepaald geen straf om bij haar op bezoek te gaan. Dit jaar prijkte deze prachtige zomertaart op de keukentafel. En ja, daar moest ik natuurlijk het mijne van weten. Gelukkig wilde Marike het recept delen en mocht ik foto’s maken van haar heerlijke en prachtige creatie.

Recept

Marike’s koemelkarme aardbei-yoghurttaart!

 

Aangezien Marike’s zoon Jorn behoorlijk last heeft van lactose-intolerantie maakt zij alles zoveel mogelijk zonder melk. Alleen in de rol tarwebiscuits zit mogelijk een ietsiepietsie boter. Vandaar dat ik het koemelk-arme taart noem en niet koemelkvrij. Jorn kan deze taart in ieder geval prima eten, dus veel lactose kan er niet inzitten. Mocht jij nu geen last hebben van lactose-intolerantie dan kun je dit recept dus ook maken met yoghurt, slagroom en roomboter.

Dit heb je nodig voor 1 taart:
– rol eenvoudige tarwebiscuits

– 100 g plantaardige boter

– 400 g verse aardbeien (evt gemengd met wat ander roodfruit)

-10 blaadjes gelatine

– 125 ml sojaslagroom

– 2 zakjes vanillesuiker

– 100 ml sinaasappelsap

– 150 g suiker

– 500 g sojayoghurt (naturel of bosvruchten)

Extra:
– springvorm 24 cm
– bakpapier voor op bodem

Zo maak je de bodem:
-Smelt 100 g plantaardige boter (bijv. Wajang) in een pan.

-Maal de helft van het pak koekjes fijn in de keukenmachine.

-Haal pan van het vuur en roer er de fijngehakte tarwebiscuitjes door.
Doe dit in de springvorm met een bakpapiertje op de bodem  en spreid het koekmengsel over de bodem uit. Druk aan met een lepel en plaats een uurtje in de koelkast.

Zo maak je de vulling:
-Maak  400 g aardbeien (of ander roodfruit) schoon en snijd het in kleine stukjes. Laat dit uitlekken in een zeef.
-Week 10 gelatineblaadjes in koud water.
-Klop de slagroom met 1 zakje vanillesuiker.
-Verhit de sinaasappelsap, haal van het vuur en voeg de geweekte en goed uitgeknepen gelatineblaadjes eraan toe en roer. Laat wat afkoelen.
-Doe de suiker, sojayoghurt en het tweede zakje vanillesuiker in de mengkom en roer goed door. Voeg de geklopte slagroom toe en roer door.
-Voeg het sinaasappelsap met de gelatine al roerend toe.
-Voeg het verse fruit toe en roer er voorzichtig door.
-Giet alles op de koekbodem in de springvorm en maak het glad.
-Zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
-Garneer vlak voor opdienen met bijv. vers fruit en/of slagroom

IMG_3090

Dank je wel Marike! Voor een leuke en lekere verjaardag en dat je deze taart hier wil delen!

TG Facebook Comments

15.07.2015
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.