-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hou je van een visje op zijn tijd? Dan heb ik hier een heerlijk makkelijk recept voor Makreel uit de oven. Het is tenslotte Makkelijke Maandag! Makreel is trouwens een vette vis die ook nog eens heel gezond voor je is. Deze relatief goedkope vis is rijk aan omega 3 en omega 6 vetten. Makreel zit ook nog eens vol vitamines A, B6, B12, C, D, E en K en de mineralen calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en selenium. Door al deze eigenschappen heeft makreel verschillende voordelen voor je gezondheid. Makreel (en ook andere vette vis) versterkt het immuunsysteem en werkt ontstekingsremmend. Regelmatig een vet visje eten zorgt voor een verbeterde doorbloeding en verlaagt je bloeddruk. Het voorkomt ophoping van cholesterol in het bloed en vernauwing van je bloedvaten. En dichtgeslibde bloedvaten is anno 2016 een van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Dus ik zeg, eet regelmatig een makreel. Deze uit de oven is echt helemaal niet te versmaden. Ik kocht ze ook nog eens voor €3,50 per kilo. Tel uit je winst! Happy Makkelijke Maandag!
Recept
Makreel uit de oven
bijgerecht – 4 personen -30 minuten
Ingrediënten
4 makrelen
olijfolie
2 tl kerriepoeder
1 tl gemalen chilipepepertjes
Zeezout
Bereiding
Vraag de visboer de makrelen schoon te maken en in filets te snijden.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Besprenkel de makreelfilets met olijfolie, kerriepoeder, chilipepertjes en zeezout.
Leg ze met het vel naar beneden op een vel bakpapier en leg die in de oven.
Schuif de makrelen in de oven en draai ze zo’n 15 minuten later om en bak ze nog 10 minuten.
Lekker met rijst of aardappeltjes en wat gebakken groenten.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.