mediterrane rijstHou je van een visje op zijn tijd? Dan heb ik hier een heerlijk makkelijk recept voor Makreel uit de oven.  Het is tenslotte Makkelijke Maandag! Makreel is trouwens een vette vis die ook nog eens heel gezond voor je is. Deze relatief goedkope vis is rijk aan omega 3 en omega 6 vetten. Makreel zit ook nog eens vol vitamines A, B6, B12, C, D, E en K en de mineralen calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en selenium. Door al deze eigenschappen heeft makreel verschillende voordelen voor je gezondheid. Makreel (en ook andere vette vis) versterkt het immuunsysteem en werkt ontstekingsremmend. Regelmatig een vet visje eten zorgt voor een verbeterde doorbloeding en verlaagt je bloeddruk. Het voorkomt ophoping van cholesterol in het bloed en vernauwing van je bloedvaten. En dichtgeslibde bloedvaten is anno 2016 een van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Dus ik zeg, eet regelmatig een makreel. Deze uit de oven is echt helemaal niet te versmaden. Ik kocht ze ook nog eens voor €3,50 per kilo. Tel uit je winst! Happy Makkelijke Maandag!

Recept

Makreel uit de oven

bijgerecht – 4 personen -30 minuten

makreel in de oven

Ingrediënten

4 makrelen

olijfolie

2 tl kerriepoeder

1 tl gemalen chilipepepertjes

Zeezout

 

Bereiding

Vraag de visboer de makrelen schoon te maken en in filets te snijden.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Besprenkel de makreelfilets met olijfolie, kerriepoeder, chilipepertjes en zeezout.

Leg ze met het vel naar beneden op een vel bakpapier en leg die in de oven.

Schuif de makrelen in de oven en draai ze zo’n 15 minuten later om en bak ze nog 10 minuten.

Lekker met rijst of aardappeltjes en wat gebakken groenten.

makreel in de oven

 

TG Facebook Comments

12.09.2016
Geplaatst in visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.