-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hhhm ik heb hier een heerlijk zomers paprikataartje. Ik kreeg afgelopen week namelijk zomaar twee prachtie rood-geel gevlamde paprika’s in een pakketje thuis gebracht. Van Hollandse bodem. Ze waren zo mooi dat ik ze voor de show even op de fruitschaal liet liggen. Maar paprika’s zijn natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Dus maakte ik dit paprikataartje. Het eetpanel hier in huis heeft het parikataartje goedgekeurd. En wat ook wel leuk was, dat die mooie kleuren er ook na het bakken nog op zaten. Ziet er dus ook nog eens vrolijk uit. Ik zou zeggen, ga ook aan de slag met Hollandse paprika. Geef ik je hierbij het recept!
Recept paprikataartje
voorafje of lunchgerecht – 45 minuten incl. baktijd – makkelijk
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
3 el broodkruim (of paneermeel)
1 wortel
2 paprika’s, het liefst in verschillende kleuren
2 eieren
bosje bieslook, fijngehakt
1 tl paprikapoeder
250 gr kwark
100 gr oude geraspte kaas
zout en peper
Extra: taartvorm of schaal
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190ºC.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Bekleed de taartvorm met het ontdooide bladerdeeg. Prik de deegbodem in met een vork. En bestrooi de bodem vervolgens met het broodkruim.
Was de wortel en de paprika’s goed en rasp de wortel. Snijd de paprika’s in reepjes.
Klop de eieren los met de kwark, bieslook, paprikapoeder, zout en peper. Doe daar de wortelrasp doorheen. Mix goed door elkaar.
Giet het kwarkmengsel over in de taartvorm. Verdeel daar de paprika overheen en druk ze er zachtjes in.
Strooi de geraspte kaas erover. Breng alles verder op smaak met zout en peper.
Bak het taartje in 30-35 minuten goudbruin.
Wil je nog meer lekkere Hollandse recepten die niet moeilijk zin om te maken, waar je niet de wereld aan ingrediënten voor nodig hebt, maar waarmee je thuis enorme punten scoort? Bestel dan hier Het Hollands Maandkookboek met ruim 100 heerlijke Hollandse recepten!!
Of leer de alles over grootmoeders conserveermethoden tijdens een van mijn workshops! Daar leer je o.a. zelf siroop, jam, chutney, kaas, zuurkool en likeur te maken!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.