paprikataartjeHhhm ik heb hier een heerlijk zomers paprikataartje. Ik kreeg afgelopen week namelijk zomaar twee prachtie rood-geel gevlamde paprika’s in een pakketje thuis gebracht. Van Hollandse bodem.  Ze waren zo mooi dat ik ze voor de show even op de fruitschaal liet liggen. Maar paprika’s zijn natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Dus maakte ik dit paprikataartje. Het eetpanel hier in huis heeft het parikataartje goedgekeurd. En wat ook wel leuk was, dat die mooie kleuren er ook na het bakken nog op zaten. Ziet er dus ook nog eens vrolijk uit. Ik zou zeggen, ga ook aan de slag met Hollandse paprika. Geef ik je hierbij het recept!

Recept paprikataartje

voorafje of lunchgerecht – 45 minuten incl. baktijd – makkelijk

paprikataartje

Ingrediënten

6 plakjes diepvries bladerdeeg

el broodkruim (of paneermeel) 

1 wortel

2 paprika’s, het liefst in verschillende kleuren

eieren

bosje bieslook, fijngehakt

1 tl paprikapoeder

250 gr kwark

100 gr oude geraspte kaas

zout en peper

Extra: taartvorm of schaal

paprika'sBereiding:

Verwarm de oven voor op 190ºC.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bekleed de taartvorm met het ontdooide bladerdeeg. Prik de deegbodem in met een vork. En bestrooi de bodem vervolgens met het broodkruim.

Was de wortel en de paprika’s goed en rasp de wortel. Snijd de paprika’s in reepjes.

Klop de eieren los met de kwark, bieslook, paprikapoeder, zout en peper. Doe daar de wortelrasp doorheen. Mix goed door elkaar.

Giet het kwarkmengsel over in de taartvorm. Verdeel daar de paprika overheen en druk ze er zachtjes in.

Strooi de geraspte kaas erover. Breng alles verder op smaak met zout en peper.

Bak het taartje in 30-35 minuten goudbruin.

paprikataartje

Wil je nog meer lekkere Hollandse recepten die niet moeilijk zin om te maken, waar je niet de wereld aan ingrediënten voor nodig hebt, maar waarmee je thuis enorme punten scoort? Bestel dan hier Het Hollands Maandkookboek met ruim 100 heerlijke Hollandse recepten!!

 

Of leer de alles over grootmoeders conserveermethoden tijdens een van mijn workshops! Daar leer je o.a. zelf siroop, jam, chutney, kaas, zuurkool en likeur te maken!

TG Facebook Comments

12.07.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.