-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb deze Makkelijke Maandag een Amerikaans recept van Mac&Cheese voor je. Een macaroni ovenschotel met heel veel kaas. Amerikanen zijn er niet alleen dol op. Ze zijn ook echt trots op hun Italo-Amerikaanse uitvinding. Het fijne is dat dit winterse pastagerecht ook prima in de Hollandse keuken past. Het is namelijk gekookte macaroni in een kaassaus uit de oven. Je raadt het al, er zitten heel wat calorieën in. Ik zou mezelf niet zijn als ik daar toch niet een vitamine in probeer te krijgen. Die hebben we nu immers hard nodig voor de weerstand. Ook gebruik ik lekker veel kruiden om de kaassmaak wat meer aan te kleden. Ofwel een Mac&Cheese à la Mijn Hollandse Keuken. Eet smakelijk!
Recept
Mac&Cheese
4 personen- 45 minuten-makkelijk
bevat gluten, vlees en lactose
Ingrediënten
300 gr macaroni
1/2 bloemkool
1 wortel
250 gr oude kaas, geraspt
40 gr boter
40 gr bloem
150 ml kooknat van de groenten
1 teen knoflook
snufje nootmuskaat
peper en zout
takje Rozemarijn, fijngesneden
4 takjes tijm, fijngesneden
olijfolie
250 gr spekblokjes
1 handvol broodkruim

Bechamelsaus
Bereiding
Verwarm allereerst de oven voor op 200 °C.
Zet dan een flinke pan water op.
Was de bloemkool, schil de wortel. Snijd de bloemkool in roosjes en de wortel in plakjes. Kook beiden 5 minuten zodat ze helemaal zacht zijn. Haal ze met een schuimspaan uit het water. Let op: Gooi het water niet weg!
Breng vervolgens een tweede pan water aan de kook. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer nu de bloemkool en de wortel, maar laat het wel een beetje grof.
Maak een roux door de boter in een pan met dikke bodem op een laag vuur te laten smelten. Meng de bloem erdoor terwijl je roert. Knijp de knoflookteen hierover uit, roer ze er door en laat ze 3 minuten garen Voeg al roerend het kooknat van de bloemkool toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Kijk, je hebt nu een bechamelsaus gemaakt!
Meng 2/3 van de bechamelsaus door de bloemkool-wortelpuree en voeg 2/3 van de kaas toe.
Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
Verwarm een bakpan en doe er 1 el olie in. Bak hierin de spekblokjes. Voeg de kruiden toe en roer goed door. Zet het vuur lager en laat de blokjes mooi bruin worden. Voeg ze toe aan de bloemkoolpuree.
Giet de macaroni af en meng die door de bloemkool-kaassaus.
Doe dit in een ovenschaal, giet de laatste saus erover en bestrooi met de rest van de kaas en de broodkruim (broodkruim is optioneel)
Bak de macaroni ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20-25 min. goudbruin. Neem uit de oven en serveer direct. Lekker met een frisse salade.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies !
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.