linzensalade

Linzensalade…. voor als je lekker gezond wil lunchen! Linzen zitten boordevol eiwitten en dat maakt dat deze lunch licht verteerbaar is, maar je wel een lekker gevuld gevoel geeft. En mocht je nog steeds aan het diëten zijn dan kun je deze lunch prima eten. Bovendien zitten linzen boordevol ijzers en vitaminen. Samen met wat noten is het dus een supergezond maaltje. Ik eet het vooral als welkome afwisseling voor de lunch. Voor als ik geen zin heb ik brood, toch iets lekkers en tegelijk gezonds wil eten. Ik doe mijn salades tegenwoordig in een glazen pot en neem ze mee in een van mijn handige lunchtasjes. Wel zo makkelijk. 

Recept

Linzensalade

1 persoon – 10 minuten – super makkelijk

linzensalade

Ingrediënten

1 blikje linzen (bv. Bonduelle)

1 wortel, geraspt

een handjevol rozijnen

1 el pijnboompitten, eventjes gebakken zonder vetstof in de bakpan.

50 gr mozzarella (bolletjes)

25 gr oude kaas, geraspt

1 bosui, in ringen gesneden

1 tl kerriepoeder

½ tl komijn of komijnpoeder

peper en zout

weckpot rode linzen

Pot droge rode linzen.

Bereiding:

Roer alles door elkaar en eet smakelijk!

Mocht je de Vadouvan-kruidenmix van Jonnie Boer (te koop bij Jumbo en AH) in huis hebben dan is die ook heel lekker in plaats van de kerriepoeder en de komijn.

linzensalade

TG Facebook Comments

16.02.2017
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.