-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Linzensalade…. voor als je lekker gezond wil lunchen! Linzen zitten boordevol eiwitten en dat maakt dat deze lunch licht verteerbaar is, maar je wel een lekker gevuld gevoel geeft. En mocht je nog steeds aan het diëten zijn dan kun je deze lunch prima eten. Bovendien zitten linzen boordevol ijzers en vitaminen. Samen met wat noten is het dus een supergezond maaltje. Ik eet het vooral als welkome afwisseling voor de lunch. Voor als ik geen zin heb ik brood, toch iets lekkers en tegelijk gezonds wil eten. Ik doe mijn salades tegenwoordig in een glazen pot en neem ze mee in een van mijn handige lunchtasjes. Wel zo makkelijk.
Recept
Linzensalade
1 persoon – 10 minuten – super makkelijk
Ingrediënten
1 blikje linzen (bv. Bonduelle)
1 wortel, geraspt
een handjevol rozijnen
1 el pijnboompitten, eventjes gebakken zonder vetstof in de bakpan.
50 gr mozzarella (bolletjes)
25 gr oude kaas, geraspt
1 bosui, in ringen gesneden
1 tl kerriepoeder
½ tl komijn of komijnpoeder
peper en zout
Pot droge rode linzen.
Bereiding:
Roer alles door elkaar en eet smakelijk!
Mocht je de Vadouvan-kruidenmix van Jonnie Boer (te koop bij Jumbo en AH) in huis hebben dan is die ook heel lekker in plaats van de kerriepoeder en de komijn.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.