-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vandaag eens even wat anders, namelijk een superlekkere linzencurry. Ik zag een tijdje terug een Indiase kok in een Engels kook-programma vertellen over de Indiase keuken. Daar ben ik al heel lang enorm fan van, maar het lukte me nooit om een curry te maken zoals je die in een goe dIndiaas restaurant krijgt. Volgens de Indiase tv-kok was het allemaal heel simpel om die lekker currysmaak te krijgen. Hij liet het meest eenvoudige currygerecht zien dat je kon maken. Het leek me heerlijk om eens te proberen. Uiteraard was ik weer zo eigenwijs om het op mijn eigen manier te doen. Zo gebruikte ik naast rode linzen ook farro. Dat is een graan dat nog niet overal verkrijgbaar is. Je kunt ook gewoon meer linzen gebruiken. Afijn, eindelijk lukte het me om een heerlijke, pittige currysmaak te maken. Echt superlekker comfortfood is het.
Recept
Superlekkere linzencurry
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
2 tl kurkuma
2 tl korianderpoeder
1 tl komijn
1 tl chilipeper
1 lt groentebouillon
kokosolie
2 uien, gesnipperd
6 tenen knoflook, gesnipperd
1 stuk gember ter grootte van een duimtop
1 lt groentebouillon
200 gr rode linzen
200 gr farro (graansoort)
150 gr broccoliroosjes
500 gr kippedijen
1 blik tomaten (450 gr)
1 el basterdsuiker

Rode linzen
Bereiding
Meng de kurkuma, korianderpoeder, komijn en chilipeper met elkaar in een schaaltje en voeg 2 el bouillon toe. Roer goed door elkaar.
Schil de gember en snijd deze in stukjes. Verwarm een wokpan voor en voeg 2 el kokosolie toe. Bak hierin de uien, knoflook en gember.
Meng het kruidenmengsel toe en roer goed door.
Voeg dan de linzen, farro en broccoliroosjes toe en giet de rest van de bouillon erbij. Laat dit zachtjes pruttelen.
Snijd de kippendijen in stukjes. Verwarm een bakpan en doe hier 2 el kokosolie in. Bak hierin de stukjes kippendij.
Terwijl dit lekker bakt, voeg je een blik tomaten toe aan de ander pan, met de linzen. Voeg ook 1 el basterdsuiker toe en roer nog even goed door. Laat nog 5 minuten pruttelen.
Dien de linzencurry op met de kip en serveer direct.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.