img_4808Vandaag eens even wat anders, namelijk een superlekkere linzencurry. Ik zag een tijdje terug een Indiase kok in een Engels kook-programma vertellen over de Indiase keuken. Daar ben ik al heel lang enorm fan van, maar het lukte me nooit om een curry te maken zoals je die in een goe dIndiaas restaurant krijgt. Volgens de  Indiase tv-kok was het allemaal heel simpel om die lekker currysmaak te krijgen. Hij liet het meest eenvoudige currygerecht zien dat je kon maken. Het leek me heerlijk om eens te proberen. Uiteraard was ik weer zo eigenwijs om het op mijn eigen manier te doen. Zo gebruikte ik naast rode linzen ook farro. Dat is een graan dat nog niet overal verkrijgbaar is. Je kunt ook gewoon meer linzen gebruiken. Afijn, eindelijk lukte het me om een heerlijke, pittige currysmaak te maken. Echt superlekker comfortfood is het. 

Recept

Superlekkere linzencurry

4 personen – 30 minuten – makkelijk

linzencurry

 

Ingrediënten

2 tl kurkuma

2 tl korianderpoeder

1 tl komijn

1 tl chilipeper

1 lt groentebouillon

kokosolie

2 uien, gesnipperd

6 tenen knoflook, gesnipperd

1 stuk gember ter grootte van een duimtop

1 lt groentebouillon

200 gr rode linzen

200 gr farro (graansoort)

150 gr broccoliroosjes

500 gr kippedijen

1 blik tomaten (450 gr)

1 el basterdsuiker

weckpot rode linzen

Rode linzen

Bereiding

Meng de kurkuma, korianderpoeder, komijn en chilipeper met elkaar in een schaaltje en voeg 2 el bouillon toe. Roer goed door elkaar.

Schil de gember en snijd deze in stukjes. Verwarm een wokpan voor en voeg 2 el kokosolie toe. Bak hierin de uien, knoflook en gember.

Meng het kruidenmengsel toe en roer goed door.

Voeg dan de linzen, farro en broccoliroosjes toe en giet de rest van de bouillon erbij. Laat dit zachtjes pruttelen.

Snijd de kippendijen in stukjes. Verwarm een bakpan en doe hier 2 el kokosolie in. Bak hierin de stukjes kippendij.

Terwijl dit lekker bakt, voeg je een blik tomaten toe aan de ander pan, met de linzen. Voeg ook 1 el basterdsuiker toe en roer nog even goed door. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Dien de linzencurry op met de kip en serveer direct.

linzencurry

 

TG Facebook Comments

06.12.2016
Geplaatst in stoofpot
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.