-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag eens even wat anders, namelijk een superlekkere linzencurry. Ik zag een tijdje terug een Indiase kok in een Engels kook-programma vertellen over de Indiase keuken. Daar ben ik al heel lang enorm fan van, maar het lukte me nooit om een curry te maken zoals je die in een goe dIndiaas restaurant krijgt. Volgens de Indiase tv-kok was het allemaal heel simpel om die lekker currysmaak te krijgen. Hij liet het meest eenvoudige currygerecht zien dat je kon maken. Het leek me heerlijk om eens te proberen. Uiteraard was ik weer zo eigenwijs om het op mijn eigen manier te doen. Zo gebruikte ik naast rode linzen ook farro. Dat is een graan dat nog niet overal verkrijgbaar is. Je kunt ook gewoon meer linzen gebruiken. Afijn, eindelijk lukte het me om een heerlijke, pittige currysmaak te maken. Echt superlekker comfortfood is het.
Recept
Superlekkere linzencurry
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
2 tl kurkuma
2 tl korianderpoeder
1 tl komijn
1 tl chilipeper
1 lt groentebouillon
kokosolie
2 uien, gesnipperd
6 tenen knoflook, gesnipperd
1 stuk gember ter grootte van een duimtop
1 lt groentebouillon
200 gr rode linzen
200 gr farro (graansoort)
150 gr broccoliroosjes
500 gr kippedijen
1 blik tomaten (450 gr)
1 el basterdsuiker

Rode linzen
Bereiding
Meng de kurkuma, korianderpoeder, komijn en chilipeper met elkaar in een schaaltje en voeg 2 el bouillon toe. Roer goed door elkaar.
Schil de gember en snijd deze in stukjes. Verwarm een wokpan voor en voeg 2 el kokosolie toe. Bak hierin de uien, knoflook en gember.
Meng het kruidenmengsel toe en roer goed door.
Voeg dan de linzen, farro en broccoliroosjes toe en giet de rest van de bouillon erbij. Laat dit zachtjes pruttelen.
Snijd de kippendijen in stukjes. Verwarm een bakpan en doe hier 2 el kokosolie in. Bak hierin de stukjes kippendij.
Terwijl dit lekker bakt, voeg je een blik tomaten toe aan de ander pan, met de linzen. Voeg ook 1 el basterdsuiker toe en roer nog even goed door. Laat nog 5 minuten pruttelen.
Dien de linzencurry op met de kip en serveer direct.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.