-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hallo zonnetje! Om lekker aan te sluiten bij het mooie weer van vandaag, heb ik een heerlijke lentesalade voor je. Daarbij maak ik een dressing van karnemelk. Dat is lekker fris en ook nog eens een oudhollandse traditie uit Gelderland. Daar kenden ze vroeger het gerecht stip-stamp, ofwel andijvie stamppot. Vaak werd de stamppot overgoten met een karnemelksaus. Deze saus werd trouwens ook gebruikt bij een zomerse maaltijdsalade van gekookte aardappelen, sla en spekjes. Ik gebruik hem hier over een lentesalade met raapstelen, pastinaak en eieren. Eet hem als lunch of als voorafje bij een maaltijd. Heb je alvast de vitaminen binnen! Voor de kinderen is het leuk als ze zelf de karnemelk-dressing over de salade mogen gieten! Kun je daarna pannenkoeken bakken of zo!
Recept
Lentesalade met karnemelk-dressing
2 personen – 15 minuten – supermakkelijk-bevat lactose
Ingrediënten
1/2 krop andijvie
1/4 knolselderij
1 appel
2 gekookte eieren
50 ml karnemelk
citroensap
extra vergine olijfolie
1 bosje bieslook
100 gr oude kaas geraspt
Bereiding
Zet een pan water op en breng die aan de kook. Doe hier de eieren in.
Schil de knolselderij en de appel en snijd beiden in luciferdunne reepjes.
Voeg de knolselderijreepjes toe aan kokende water. Haal er na 1/2 minuut koken uit en leg ze ook even in koud water. Haal nu ook de eieren uit het kokende water en laat ze even schrikken onder koud stromend water.
Was de andijvie en snijd de andijvie in kleine, smalle repen. Leg de andijvie op een mooie schaal.
Giet de knolselderij reepjes af en doe ze bij de andijvie op de schaal. Doe daar ook de appelreepjes bij.
Pel de eieren snijd ze in vieren en leg ze op de salade.
Maak de dressing door de karnemelk samen met 2 el citroensap, 1 eetlepel olijfolie, een snuf zeezout, wat peper en een klein bosje geknipte bieslooksprieten in een jampot, te doen. Schud even goed heen en weer en giet dit uit over de lentesalade.
Strooi er naar smaak de geraspte kaas en nog wat geknipte bieslook over.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.