-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hallo zonnetje! Om lekker aan te sluiten bij het mooie weer van vandaag, heb ik een heerlijke lentesalade voor je. Daarbij maak ik een dressing van karnemelk. Dat is lekker fris en ook nog eens een oudhollandse traditie uit Gelderland. Daar kenden ze vroeger het gerecht stip-stamp, ofwel andijvie stamppot. Vaak werd de stamppot overgoten met een karnemelksaus. Deze saus werd trouwens ook gebruikt bij een zomerse maaltijdsalade van gekookte aardappelen, sla en spekjes. Ik gebruik hem hier over een lentesalade met raapstelen, pastinaak en eieren. Eet hem als lunch of als voorafje bij een maaltijd. Heb je alvast de vitaminen binnen! Voor de kinderen is het leuk als ze zelf de karnemelk-dressing over de salade mogen gieten! Kun je daarna pannenkoeken bakken of zo!
Recept
Lentesalade met karnemelk-dressing
2 personen – 15 minuten – supermakkelijk-bevat lactose
Ingrediënten
1/2 krop andijvie
1/4 knolselderij
1 appel
2 gekookte eieren
50 ml karnemelk
citroensap
extra vergine olijfolie
1 bosje bieslook
100 gr oude kaas geraspt
Bereiding
Zet een pan water op en breng die aan de kook. Doe hier de eieren in.
Schil de knolselderij en de appel en snijd beiden in luciferdunne reepjes.
Voeg de knolselderijreepjes toe aan kokende water. Haal er na 1/2 minuut koken uit en leg ze ook even in koud water. Haal nu ook de eieren uit het kokende water en laat ze even schrikken onder koud stromend water.
Was de andijvie en snijd de andijvie in kleine, smalle repen. Leg de andijvie op een mooie schaal.
Giet de knolselderij reepjes af en doe ze bij de andijvie op de schaal. Doe daar ook de appelreepjes bij.
Pel de eieren snijd ze in vieren en leg ze op de salade.
Maak de dressing door de karnemelk samen met 2 el citroensap, 1 eetlepel olijfolie, een snuf zeezout, wat peper en een klein bosje geknipte bieslooksprieten in een jampot, te doen. Schud even goed heen en weer en giet dit uit over de lentesalade.
Strooi er naar smaak de geraspte kaas en nog wat geknipte bieslook over.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.