-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Wat is er nou leuker voor de kerst dan deze kerstmuts koekjes? Daar kan wat mij betreft geen taart tegen op. Je kunt ze zelf maken, maar je kunt ook je kinderen aan het werk zetten. Vooral leuk voor kinderen die dol zijn op kleien, want je maakt ze van rode en witte fondant. In de mutsjes zit kant en klare kokosmakroon, want ook die kun je makkelijk in een vormpje kneden en zijn nog eens lekker ook. Ik bedacht de kerstmuts koekjes vorig jaar toen ik voor een kerstborrel van een bedrijf gezellige hapjes moest bedenken. De kerstmutsen waren een groot succes. Dus daar ga jij thuis vast ook heel goed mee scoren. En je kunt ze op het allerlaatst nog maken hoor. Je bent zo klaar. Ze zien er ook nog eens helemaal kerst uit. En, ook niet onbelangrijk, je vindt ze niet bij de bakker of de supermarkt.
Recept Kerstmuts koekjes
1 uurtje, voor zoveel personen als je wilt
Wat heb je nodig:
kokosmakronen
rode en witte fondant
poedersuiker
water
extra: speld
Zo maak je de kerstmutsjes:
Neem een kwart kokosmakroon en kneed daar een bolletje van. Maak tussen duim en wijsvinger een puntje aan het bolletje zodat je de vorm van de muts krijgt.
Rol de rode fondant uit en drapeer een lapje fondant om het koekje zodat je een mutsvorm krijgt. Plak ook een stukje aan de achterkant.
Neem 2 el poedersuiker en doe daar een druppel water bij. Roer tot een papje.
Rol van de witte fondant een balletje. Prik er met een speld in zodat het een bont-effect krijgt.
Lijm met het suikerpapje de witte fondant op de rode fondant.
Maak een 2e bolletje van de witte fondant en maak daar een strengetje van. Plak dat over de muts als bontrand.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.