-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Wat is er nou leuker voor de kerst dan deze kerstmuts koekjes? Daar kan wat mij betreft geen taart tegen op. Je kunt ze zelf maken, maar je kunt ook je kinderen aan het werk zetten. Vooral leuk voor kinderen die dol zijn op kleien, want je maakt ze van rode en witte fondant. In de mutsjes zit kant en klare kokosmakroon, want ook die kun je makkelijk in een vormpje kneden en zijn nog eens lekker ook. Ik bedacht de kerstmuts koekjes vorig jaar toen ik voor een kerstborrel van een bedrijf gezellige hapjes moest bedenken. De kerstmutsen waren een groot succes. Dus daar ga jij thuis vast ook heel goed mee scoren. En je kunt ze op het allerlaatst nog maken hoor. Je bent zo klaar. Ze zien er ook nog eens helemaal kerst uit. En, ook niet onbelangrijk, je vindt ze niet bij de bakker of de supermarkt.
Recept Kerstmuts koekjes
1 uurtje, voor zoveel personen als je wilt
Wat heb je nodig:
kokosmakronen
rode en witte fondant
poedersuiker
water
extra: speld
Zo maak je de kerstmutsjes:
Neem een kwart kokosmakroon en kneed daar een bolletje van. Maak tussen duim en wijsvinger een puntje aan het bolletje zodat je de vorm van de muts krijgt.
Rol de rode fondant uit en drapeer een lapje fondant om het koekje zodat je een mutsvorm krijgt. Plak ook een stukje aan de achterkant.
Neem 2 el poedersuiker en doe daar een druppel water bij. Roer tot een papje.
Rol van de witte fondant een balletje. Prik er met een speld in zodat het een bont-effect krijgt.
Lijm met het suikerpapje de witte fondant op de rode fondant.
Maak een 2e bolletje van de witte fondant en maak daar een strengetje van. Plak dat over de muts als bontrand.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.