kerstmutsen

Wat is er nou leuker voor de kerst dan deze kerstmuts koekjes?  Daar kan wat mij betreft geen taart tegen op. Je kunt ze zelf maken, maar je kunt ook je kinderen aan het werk zetten. Vooral leuk voor kinderen die dol zijn op kleien, want je maakt ze van rode en witte fondant. In de mutsjes zit kant en klare kokosmakroon, want ook die kun je makkelijk in een vormpje kneden en zijn nog eens lekker ook. Ik bedacht de kerstmuts koekjes vorig jaar toen ik voor een kerstborrel van een bedrijf gezellige hapjes moest bedenken. De kerstmutsen waren een groot succes. Dus daar ga jij thuis vast ook heel goed mee scoren. En je kunt ze op het allerlaatst nog maken hoor. Je bent zo klaar. Ze zien er ook nog eens helemaal kerst uit. En, ook niet onbelangrijk, je vindt ze niet bij de bakker of de supermarkt. 

kerstmutsenRecept Kerstmuts koekjes

1 uurtje, voor zoveel personen als je wilt

 

Wat heb je nodig:

kokosmakronen

rode en witte fondant

poedersuiker

water

extra: speld

 

Zo maak je de kerstmutsjes:

Neem een kwart kokosmakroon en kneed daar een bolletje van. Maak tussen duim en wijsvinger een puntje aan het bolletje zodat je de vorm van de muts krijgt.

Rol de rode fondant uit en drapeer een lapje fondant om het koekje zodat je een mutsvorm krijgt. Plak ook een stukje aan de achterkant.

Neem 2 el poedersuiker en doe daar een druppel water bij. Roer tot een papje.

Rol van de witte fondant een balletje. Prik er met een speld in zodat het een bont-effect krijgt.

Lijm met het suikerpapje de witte fondant op de rode fondant.

Maak een 2e bolletje van de witte fondant en maak daar een strengetje van. Plak dat over de muts als bontrand.

kerstmutsen

TG Facebook Comments

23.12.2015
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.