-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Vandaag heb ik twee lekkere courgette recepten voor je. De een is gegrilde courgette en de ander is gebakken, gepaneerde courgette. Thuis ben ik druk in de weer met courgetteplantjes in de tuin, maar de groenteboer had courgettes uit de Hollandse kas. En ik ben er dol op. Het is bovendien zo’n makkelijke groente die je echt overal in kunt verwerken. Dus haalde ik twee van mijn favoriete courgette recepten tevoorschijn. Je eet de gegrilde courgette lekker als groente bij je gebakken aardappels en vlees. De gepaneerde, gebakken courgette kun je ook als voorafje presenteren. Sterker nog in Italië is het een anti pasti. Dat kan jij vanavond ook in je tuintje doen. Vinden ze thuis vast gezellig. Daarna een simpele pasta en klaar.
Recept
Gepaneerde courgettes
4 personen – 20 minuten – makkelijk
bevat gluten-lactosevrij-vegetarisch
Ingrediënten
4 kleine of 2 grote courgettes
3 eieren
250 gr paneermeel
zonnebloemolie
peper en zout
Bereiding
Was de courgettes en snijd 1 cm van de onderkant af en verwijder het kroontje. Snijd ze vervolgens in een beetje schuine plakken zodat ze lekker groot worden.
Snijd de courgettes in dunne, schuine plakken van 1/2 cm dikte.
Kluts 3 eieren in een schaal goed door elkaar.
Vul een diep bord met paneermeel.
Verwarm een diepe bakpan op middelhoog vuur en doe er een flinke laag olie in.
Haal de plakken een voor een door het eimengsel en daarna door de paneermeel.
Leg de gepaneerde schijven vervolgens voorzichtig in de hete olie.
Bak de schijven zo’n 2 minuten en keer ze dan met een vork om. Bak de andere kant ook 2 minuten en haal ze dan uit de olie.
Leg de gebakken schijven op keukenpapier om de olie op te vangen.
Serveer ze dan op een mooie schaal en eten maar!
Recept
Gegrilde courgettes
4 personen – 20 minuten – makkelijk
glutenvrij-lactosevrij-vegetarisch
Ingrediënten
4 kleine of 2 grote courgettes
olijfolie
peper en zout
pijnboompitten (optioneel)
extra: grillpan
Bereiding
Was de courgettes en snijd 1 cm van de onderkant af en verwijder het kroontje. Snijd ze vervolgens in een beetje schuine plakken zodat ze lekker groot worden.
Zet de grillpan op hoog vuur en wacht een minuut of 2-3 zodat de pan lekker warm kan worden.
Leg de plakken courgette vervolgens in de pan en bak ze ongeveer 2 minuten. Draai de plakken om en bak ook de andere kant ook 2 minuten. Als het goed is krijg je mooie strepen op de courgette. Zijn ze nog niet mooi zacht, bak ze dan nog iets langer door.
Haal de gegrilde courgette plakken nu uit de pan en doe ze in een schaal. Overgiet ze met goede olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
Hussel de groente goed door elkaar en klaar ben je.
Als je wil kun je in de grillpan ook pijnboompitten even mee grillen en over de courgette doen. Ze smaken er echt heel lekker bij.
Courgette weetjes en tips:
Courgettes uit de Hollandse kas zijn van maart tot november verkrijgbaar.
Let er bij aankoop op dat de groente stevig aanvoelt.
Courgettes bewaar je na aankoop niet in de koelkast. Ik leg ze thuis altijd in de fruitschaal. dan kunnen ze nog narijpen en worden ze lekkerder.
Je kunt courgette (plakjes) ook een minuutje blancheren en dan invriezen.
Een gemiddelde courgette bevat 30 calorieën en veel vitamine C.
Wil je nog een heerlijk courgette recept? Kijk dan hier naar mijn courgette waaier!

Courgettewaaier
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.