-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
In mijn voortuin prijken twee perenboompjes. Maar dit jaar heeft maar 1 peer de eindstreep gehaald. Voor dit lekkere perentoetje moest ik dus uitwijken naar de groenteboer. Maar dat was geen enkel probleem, want de handperen zagen er mooi uit en waren niet bepaald duur. Ik ben een enorm perenfan en eet ze eigenlijk liever dan appels. Er zit echter één nadeel aan peren. Ze zijn altijd allemaal tegelijk rijp en dan moet je ze meteen opeten, anders gaan ze al snel melig worden en rotten. Nu zijn die rijpe peren echt niet te versmaden, maar ja ik had er dus even teveel. Toen zag ik dit leuke perentoetje op Pinterest en tja, toen was het snel gedaan met de peren in de fruitschaal. Ze gingen linea recta de oven in. We aten ze na het eten als dessert met een bakje espresso erbij. Jammmie. Dus verwen jezelf dit weekeinde met dit waanzinnig lekkere en simpele perentoetje. Bolletje ijs erbij maakt het helemaal een feest!
Recept eenvoudig perentoetje
Wat heb je nodig voor het perentoetje voor 4 personen?
4 plakjes bladerdeeg
2 handperen
kaneelpoeder
suiker
1 ei, losgeklopt.
Hoe maak je dit perentoetje?
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Zet de oven vast op 200 graden aan.
Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis.
Leg de peerhelft op een plakje bladerdeeg en snijd met een mesje de contouren van de peer met 3 cm extra ruimte. Snijd van het overgebleven bladerdeeg dunne reepjes en maak daar een randje van.
Strooi kaneel en suiker over de peer en het bladerdeeg.
Zet ze even 20 minuten in de koelkast (dan bakt het deeg daarna mooier).
Haal de peren uit de koelkast, bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en zet ze 20 minuten in de oven.
TG Facebook Comments
1 reactie
You must be logged in to post a comment.
Het perentaartje ziet er smakelijk uit