broodje tonijn

Hhhmmm hier is een lekker broodje tonijnsalade voor je. Ik heb altijd blikjes tonijn in huis om deze te kunnen maken. Voor het geval er iemand in huis enorm trek krijgt in een hartig broodje. Of als er ineens bezoek op de stoep staat en je graag een paar borrelhapjes op tafel wil zetten. Deze tonijnsalade is zo gemaakt en iedereen, zelfs de niet-visliefhebbers, lust het. Dus ik zou zeggen maak lekker veel. Je kunt het 2-3 dagen in de koelkast bewaren en maak iedereen in huis blij met een eigen bakje tonijnsalade en wat crackers of broodjes mee naar school of werk! Daar worden ze blij van!

Recept tonijnsalade

4 personen – 10 minuten – supermakkelijk

broodje tonijn

Ingrediënten

2 blikjes tonijn op olie of waterbasis

2 el mayonaise

3 el yoghurt

1 tl paprikapoeder

1 tl cayennepeper

1 bosui

1 grote augurk

extra: afsluitbaar bakje voor in de koelkast

broodje tonijn

Bereiding:

Maak de 2 blikjes open en doe de inhoud in een zeef zodat het goed uit kan lekken.

Voeg de mayonaise, yoghurt, paprikapoeder en cayennepeper toe.

Was de bosui en snijd deze in smalle ringetjes.

Snijd de augurk in piepkleine blokjes

Doe de bosui en augurk bij de tonijn en roer alles goed door elkaar.

broodje tonijn

EETTIP:

Het handigst is om iedereen een bakje salade en los brood mee te geven omdat ze anders ’s middags allemaal een zompig broodje zitten te eten. En dat vindt niemand lekker!

KOOPTIP:

Let er op dat het blikje tonijn dat je koopt voorzien is van dit logo:

logo dolfijnvriendelijk gevangenDat betekent dat de tonijn Dolfijn-vriendelijk gevangen is. Dolfijnen zwemmen namelijk vaak graag samen met de tonijn. Daardoor is de kans groot dat zij in de netten van de vissers verstrikt raken. Vissers met dit logo doen er alles aan om dat te voorkomen.

Er zijn meerdere van deze logo’s in omloop, maar dit is de enige betrouwbare. Hij is van de Amerikaanse milieuorganisatie Earth Island Institute. Bekende Nederlandse bedrijven die aan de eisen voldoen van de dolfijnvriendelijke vangstmethode zijn Princes Foods en DeepBlue.

Wil je meer weten over het hoe en wat van viskeurmerken? Kijk dan in Het Hollands Maandkookboek. Daarin leg ik ook uit wat de verschillen zijn tussen gewoon vlees en biologisch vlees en aan welke eisen vrije uitloop en biologische eieren moeten voldoen. Bestel hem hier.

TG Facebook Comments

27.01.2016
Geplaatst in visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.