-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Hhhmmm hier is een lekker broodje tonijnsalade voor je. Ik heb altijd blikjes tonijn in huis om deze te kunnen maken. Voor het geval er iemand in huis enorm trek krijgt in een hartig broodje. Of als er ineens bezoek op de stoep staat en je graag een paar borrelhapjes op tafel wil zetten. Deze tonijnsalade is zo gemaakt en iedereen, zelfs de niet-visliefhebbers, lust het. Dus ik zou zeggen maak lekker veel. Je kunt het 2-3 dagen in de koelkast bewaren en maak iedereen in huis blij met een eigen bakje tonijnsalade en wat crackers of broodjes mee naar school of werk! Daar worden ze blij van!
Recept tonijnsalade
4 personen – 10 minuten – supermakkelijk
Ingrediënten
2 blikjes tonijn op olie of waterbasis
2 el mayonaise
3 el yoghurt
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 bosui
1 grote augurk
extra: afsluitbaar bakje voor in de koelkast
Bereiding:
Maak de 2 blikjes open en doe de inhoud in een zeef zodat het goed uit kan lekken.
Voeg de mayonaise, yoghurt, paprikapoeder en cayennepeper toe.
Was de bosui en snijd deze in smalle ringetjes.
Snijd de augurk in piepkleine blokjes
Doe de bosui en augurk bij de tonijn en roer alles goed door elkaar.
EETTIP:
Het handigst is om iedereen een bakje salade en los brood mee te geven omdat ze anders ’s middags allemaal een zompig broodje zitten te eten. En dat vindt niemand lekker!
KOOPTIP:
Let er op dat het blikje tonijn dat je koopt voorzien is van dit logo:
Dat betekent dat de tonijn Dolfijn-vriendelijk gevangen is. Dolfijnen zwemmen namelijk vaak graag samen met de tonijn. Daardoor is de kans groot dat zij in de netten van de vissers verstrikt raken. Vissers met dit logo doen er alles aan om dat te voorkomen.
Er zijn meerdere van deze logo’s in omloop, maar dit is de enige betrouwbare. Hij is van de Amerikaanse milieuorganisatie Earth Island Institute. Bekende Nederlandse bedrijven die aan de eisen voldoen van de dolfijnvriendelijke vangstmethode zijn Princes Foods en DeepBlue.
Wil je meer weten over het hoe en wat van viskeurmerken? Kijk dan in Het Hollands Maandkookboek. Daarin leg ik ook uit wat de verschillen zijn tussen gewoon vlees en biologisch vlees en aan welke eisen vrije uitloop en biologische eieren moeten voldoen. Bestel hem hier.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.