-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag een lekker fris gerechtje met de laatste tuinboontjes uit mijn moestuin. Denk nou niet meteen blehh tuinbonen, want ik ga je vandaag namelijk vertellen waarom je net als ik hele slechte jeugdherinneringen aan de tuinboon hebt. Maar ik overwon het en eet ze nu lachend op. En dat kan jij ook, want hoe je ze wel lekker krijg is heel simpel. het geheim zit hem in het dubbeldoppen. Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord, maar weet je niet precies wat het is. Het is het geheim van de lekkere tuinboon….. lees maar.
Tip 1:
Ten eerste is het heel belangrijk dat je verse tuinbonen hebt. Helaas zijn die lastig te krijgen, zelfs bij de groenteboer. Hoe dat komt weet ik niet. Maar de grap is dat echt verse tuinbonen er dus zo uit zien.
Die van de groenteboer zijn vaak grilliger van vorm en hebben zwarte spikkels op de schil!! Er zit niet alleen een uiterlijk verschil maar ook een enorm smaakverschil tussen de verse en de oudere tuinboon. De oude is veel bitterder, het velletje om de boon is melig en taai. Inderdaad bluhhhhh. Maar de verse boontjes zijn mals en helemaal niet bitter. Dus tip 1: Ga voor verse tuinbonen.
Tip 2:
Het geheim van de dubbeldop…….
Als kind at ik dus ook vaak die bittere, oudere tuinbonen met melig velletje. Jarenlang heb ik ze daarom gemeden, maar gelukkig won mijn nieuwsgierigheid het jaren later toen een kok mij vertelde dat de bitterheid vooral in het velletje zit. En het goede nieuws is dat dat velletje er af kan! Dat noem je ook wel dubbeldoppen. Misschien heb je die term wel eens gehoord en dacht je huh wat is dat?
Nou kijk, eerst haal je de boontjes uit de grote peulen. Dan heb je de boontjes.
Dan blancheer je ze 2 minuten in kokend water en laat ze even afkoelen. Je ziet dan een grijs velletje om de boon.
Maak daar een kleine inkeping in met je nagel of een mesje en druk het binnenste groen dan naar buiten . Je krijgt dan twee kleine boontjes. Die zijn absoluut niet bitter. Je zou ze zo kunnen eten, maar je kan ze dus ook door een gerecht doen of door de soep.
In de salade die ik je vandaag laat zien heb ik niet gedubbeldopt omdat ik heerlijke verse tuinbonen heb. Maar heb je de wat oudere, dan kun je ze dus dubbeldoppen voor een betere smaak.
Hoe maak je de tomaten-tuinbonensalade?
Heel simpel. Je neemt voor 2 personen:
4 tomaten, in blokjes
Je doet er een handvol geblancheerde en eventueel gedubbeldopte tuinbonen bij.
Je bestrooit dit met peper, zout en Bonekruid ! De naam zegt het al, dit kruid is heerlijk bij bonen.
Lekker veel olijfolie erover en knijp er ook een halve citroen boven uit.
Bestrooi tenslotte met een handvol basilicumblaadjes.
Dit is ook nog heel lekker met een goede bol mozzarella!!
Stokbrood erbij en klaar! Heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of bij doe bbq!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.