-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
En ben je er ook helemaal klaar voor om vanavond lekker in de tuin te gaan barbecuen? Hopelijk wordt de pret vanavond niet verpest door regen en onweersbuien en kunnen we het weekeinde goed in gaan luiden. Ben je nou nog op zoek naar een lekker groentegerechtje voor bij al dat vlees, en wellicht vis, van de bbq? Dan heb ik hier een heerlijk zomers groentegerecht: Lintpasta van Hollandse courgettes en worteltjes met verse kruiden en zachte geitenkaas. Het is ook heerlijk bij een gebakken koteletje of visje met wat gebakken aardappeltjes. Lekker weekeinde alvast!
Recept
Lintpasta van courgette en wortel!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 courgette of 2 kleintjes
1/2 bos worteltjes
olijfolie, extra vierge
verse tijm
citroenmelisse of basilicum (citroenmelisse is lastig aan te komen helaas)
stukje zachte geitenkaas (koop een Hollandse bij je kaasboer er zijn zo veel lekkere uit ons eigen land…)
eventueel lavendelbloemetjes uit je tuin!
Zo maak je het:
Was de courgette en de wortels. Maak met een dunschiller of kaasschaaf linten van de groenten.
Zet een pan water op hoog vuur en breng aan de kook met 1 tl zout. Zodra het water kookt voeg je de groente toe en laat het 1 minuutje koken. Haal dan direct uit de pan en doe de groenten in een zeef om uit te laten lekken.
Schik de groentenlinten op een schaal en hussel er lekker ruim olijfolie over. Ris de blaadjes tijm van de takjes en verdeel die over de groenten. Knip/hak de melisse of basilicum fijn en verdeel over de groenten.
Verdeel de zachte geitenkaas in stukjes en leg die er op. Je kan er veel op doen of weinig. Dat is maar net wat jij zelf lekker vindt.
Garneer het gerecht met een paar lavendelbloemetjs als je die toevallig in de tuin hebt staan. Niet teveel, want ze overheersen heel snel! Eet smakelijk.
TIP:
Wist je dat je van het verse loof van een bos wortelen een heerlijke pestosaus kan maken? Het is een heerlijke saus voor op een stokbroodje! Kijk voor het recept in Het Hollands Maandkookboek.Klik hier om het boek te bestellen.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.