-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
En ben je er ook helemaal klaar voor om vanavond lekker in de tuin te gaan barbecuen? Hopelijk wordt de pret vanavond niet verpest door regen en onweersbuien en kunnen we het weekeinde goed in gaan luiden. Ben je nou nog op zoek naar een lekker groentegerechtje voor bij al dat vlees, en wellicht vis, van de bbq? Dan heb ik hier een heerlijk zomers groentegerecht: Lintpasta van Hollandse courgettes en worteltjes met verse kruiden en zachte geitenkaas. Het is ook heerlijk bij een gebakken koteletje of visje met wat gebakken aardappeltjes. Lekker weekeinde alvast!
Recept
Lintpasta van courgette en wortel!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 courgette of 2 kleintjes
1/2 bos worteltjes
olijfolie, extra vierge
verse tijm
citroenmelisse of basilicum (citroenmelisse is lastig aan te komen helaas)
stukje zachte geitenkaas (koop een Hollandse bij je kaasboer er zijn zo veel lekkere uit ons eigen land…)
eventueel lavendelbloemetjes uit je tuin!
Zo maak je het:
Was de courgette en de wortels. Maak met een dunschiller of kaasschaaf linten van de groenten.
Zet een pan water op hoog vuur en breng aan de kook met 1 tl zout. Zodra het water kookt voeg je de groente toe en laat het 1 minuutje koken. Haal dan direct uit de pan en doe de groenten in een zeef om uit te laten lekken.
Schik de groentenlinten op een schaal en hussel er lekker ruim olijfolie over. Ris de blaadjes tijm van de takjes en verdeel die over de groenten. Knip/hak de melisse of basilicum fijn en verdeel over de groenten.
Verdeel de zachte geitenkaas in stukjes en leg die er op. Je kan er veel op doen of weinig. Dat is maar net wat jij zelf lekker vindt.
Garneer het gerecht met een paar lavendelbloemetjs als je die toevallig in de tuin hebt staan. Niet teveel, want ze overheersen heel snel! Eet smakelijk.
TIP:
Wist je dat je van het verse loof van een bos wortelen een heerlijke pestosaus kan maken? Het is een heerlijke saus voor op een stokbroodje! Kijk voor het recept in Het Hollands Maandkookboek.Klik hier om het boek te bestellen.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.