-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hhhhmmm ik heb hier een heerlijke lauwwarme tomatensalade voor je. De salade is heerlijk bij een goed stukje gebakken vlees, maar ook bij een gegrilde vis uit de oven. De verschillende soorten tomaten en de gekaramelliseerde uien zorgen voor een lekkere mediterrane smaak. En stonden we vroeger bekend, vooral bij de oosterburen, om de waterige Hollandse kastomaten, tegenwoordig komen de lekkerste soorten tomaten uit onze kassen. Je ziet dan ook steeds meer soorten in de supermarkt liggen. Sommige misschien wat duurder dan je voorheen gewend was, maar ze zijn het ook zeker waard. Heerlijk om zo uit het vuistje te eten. Of om er een heerlijke salade van te maken. Zoals deze! Eet smakelijk.
Recept
Lauwwarme tomatensalade
bijgerecht/voorafje-4 personen-30 minuten-makkelijk
Ingrediënten
2 uien, in ringen gesneden
2-3 el olijfolie, plus extra om te besprenkelen
500 g cherry-trostomaatjes
70 g vers broodkruim
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 kleine vleestomaten, gehalveerd
1 cote de boeuf tomaat
Voor de dressing
4 el balsamico azijn
185 ml olijfolie, extra vierge
blaadjes van ½ bosje basilicum fijngesneden
Extra: bakpapier, ovenbakplaat, potje
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de uiringen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze 10 min. in de oven.
Leg de tomaatjes op de bakplaat, voeg olie en zout toe en rooster ze mee met de uien tot die zacht en gaar zijn. Laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een goed afsluitbaar potje. Voeg zout en peper toe en schud alles goed door elkaar. (3 dagen houdbaar in de koelkast)
Verhit een beetje olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de stukjes knoflook een paar minuten zachtjes. Let op dat de knoflook niet verkleurd. Voeg het broodkruim toe en bak even mee.
Snijd de overige tomaten in stukjes of plakken. Schik ze op een schaal. Schik de uien en de gepofte tomaatjes erover. Sprenkel de dressing erover en bestrooi met het broodkruim.
Heerlijk met stokbrood of geroosterd brood.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.