-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hhhhmmm ik heb hier een heerlijke lauwwarme tomatensalade voor je. De salade is heerlijk bij een goed stukje gebakken vlees, maar ook bij een gegrilde vis uit de oven. De verschillende soorten tomaten en de gekaramelliseerde uien zorgen voor een lekkere mediterrane smaak. En stonden we vroeger bekend, vooral bij de oosterburen, om de waterige Hollandse kastomaten, tegenwoordig komen de lekkerste soorten tomaten uit onze kassen. Je ziet dan ook steeds meer soorten in de supermarkt liggen. Sommige misschien wat duurder dan je voorheen gewend was, maar ze zijn het ook zeker waard. Heerlijk om zo uit het vuistje te eten. Of om er een heerlijke salade van te maken. Zoals deze! Eet smakelijk.
Recept
Lauwwarme tomatensalade
bijgerecht/voorafje-4 personen-30 minuten-makkelijk
Ingrediënten
2 uien, in ringen gesneden
2-3 el olijfolie, plus extra om te besprenkelen
500 g cherry-trostomaatjes
70 g vers broodkruim
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 kleine vleestomaten, gehalveerd
1 cote de boeuf tomaat
Voor de dressing
4 el balsamico azijn
185 ml olijfolie, extra vierge
blaadjes van ½ bosje basilicum fijngesneden
Extra: bakpapier, ovenbakplaat, potje
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de uiringen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze 10 min. in de oven.
Leg de tomaatjes op de bakplaat, voeg olie en zout toe en rooster ze mee met de uien tot die zacht en gaar zijn. Laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een goed afsluitbaar potje. Voeg zout en peper toe en schud alles goed door elkaar. (3 dagen houdbaar in de koelkast)
Verhit een beetje olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de stukjes knoflook een paar minuten zachtjes. Let op dat de knoflook niet verkleurd. Voeg het broodkruim toe en bak even mee.
Snijd de overige tomaten in stukjes of plakken. Schik ze op een schaal. Schik de uien en de gepofte tomaatjes erover. Sprenkel de dressing erover en bestrooi met het broodkruim.
Heerlijk met stokbrood of geroosterd brood.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.