-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hhmm hier is een heerlijke lasagne met spitskool. Deze heerlijke zachte Hollandse kool laat zich heel makkelijk verwerken in allerlei soorten gerechten. Dus ook in een lasagne. Het blad van spitskool is namelijk niet zo dik en stug. Je snijdt deze kool makkelijk in repen. En je hoeft hem maar kort te bakken of te koken. Een ideale groente voor de snelle keuken dus. Hij is ook nog eens spotgoedkoop en heeft niet zo’n kolerige smaak als andere Hollandse kolen. Ik bakte hem samen met saucijzenvlees, uien en kruiden. De smaak was echt verrassend lekker. Dus het recept krijgt een plekje op mijn blog! Doe er je voordeel mee.
Recept
Lasagne met spitskool
4 personen – 35 minuten – makkelijk
Ingrediënten
olijfolie
4 saucijzen
100 gr ontbijtspek
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
spitskool
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
pak lasagne bladen
fles tomatensaus
150 gr oude kaas, geraspt
Bereiding
Zet eerst een grote bakpan op het vuur en verwarm daar wat olijfolie in. Knijp de 4 saucijzen uit boven de pan en prak het vlees met een vork meteen fijn. Bak ze vijf minuten.
Doe dan de plakjes ontbijtspek erbij.
Voeg vervolgens de uisnippers en de knoflook toe en zet het vuur lager. Bak dit ook weer 5 minuten.
Was dan de spitskool en snijd die in smalle repen. Voeg de repen toe aan de pan. Doe daar de paprikapoeder en de oregano bij.
Bak dit nu nog even 5 minuten door.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Pak een ovenschaal en giet er een kleine bodem tomatensaus in. Leg er vervolgens 2 lasagne vellen in en doe daar wat gehakt-koolmengsel bovenop. Herhaal dit 3 keer.
Sluit de lasagne dan af met tomatensaus. Strooi daar de geraspte kaas overheen en zet dit geheel zo’n 20 minuten in de oven. Check dan of de lasagne met spitskool gaar is. Zo niet zet nog even terug in de oven.
Eet smakelijk!
Meer zin in spitskool gekregen? Check dan deze spitskool uit de oven.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.