Lasagne met zuurkoolJa, je leest het goed. Ik geef je vandaag het recept voor lasagne met zuurkool. Het klinkt misschien raar, maar hier thuis was het echt een voltreffer. De mannen, die normaal geen enorme zuurkoolfans zijn, vonden het echt heerlijk. Nu moet ik zeggen dat ik de lasagne met zelfgemaakte zuurkool bereidde en en die is van zichzelf zachter van smaak dan de zuurkool uit de winkel. Even geleden liet ik je trouwens zien hoe je zelf zuurkool kunt maken, dus dat kun je nog even opzoeken als je wil.  Of je komt een keer naar mijn workshop zuurkool en kimchi maken bij de Smaak van Echt in Baarn. Maar je kunt uiteraard ook zuurkool kopen en dit recept voor lasagne met zuurkool maken.

Recept

Lasagne met zuurkool

4 personen-45 minuten-makkelijk

bevat gluten en lactose en vlees

Lasagne met zuurkool

 

Ingrediënten

een pak lasagnebladen

250 gr zuurkool

25 gr boter

25 gr bloem, gezeefd

1/2 ltr melk

250 gr oude kaas, geraspt

150 gr spekblokjes

bosje salie

Hoe maak je zuurkool?

Home made zuurkool

Bereiding

Doe de boter in een pan en laat di rustig smelten. Voeg dan de bloem toe en roer deze goed door de boter. Laat dit nu een aantal minuten bakken, want de bloem moet gaar worden. Giet er dan de melk langzaam bij en blijf goed doorroeren. je hebt nu een béchamelsaus gemaakt. Voeg de helft van de oude kaas toe en roer weer door. Zet het vuur uit en laat staan.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Zet een kleine bakpan op het vuur en doe daar wat olie in. Bak hierin de spekjes. Hak de salie fijn en doe die bij de spek. Bak nog even door.

Pak ondertussen een ovenschaal en giet een laagje van de saus op de bodem. Leg daar 2 lasagne vellen in. Doe daar wat zuurkool op en dan wat spekblokjes. Vul aan met een laagje béchamelsaus en leg daar weer 2 lasagne vellen op. Ga zo door tot je alles op hebt. Eindig met een lange saus en bestrooi die met de rest van de kaas.

Zet de schaal een half uur in de oven. Dien daarna direct op!

Lasagne met zuurkool

Workshop zuurkool en kimchi maken

In de biologische winkel de smaak van Echt in het centrum van Baarn geef ik 2 workshops.

Eens per maand op maandagavond leer ik je zelf zuurkool en kimchi te maken. Dit laatste is een Koreaanse zuurkool die ingemaakt wordt met pepers en kruiden. Voor de liefhebbers van spicy!  Daarbij krijg je informatie over de werking van melkzuur-fermentatie.

 

 

De workshop is van 20:00 tot 21:30 uur en kost €19,95 p.p.
Inclusief verse producten, potjes, gebruik van materiaal en koffie en thee.

Geef je op in de winkel of stuur een e-mail 

Bij betaling voorafgaand aan de workshop is je aanmelding definitief.

Je kunt na afloop in de winkel je eigen startpakket aanschaffen om daarna thuis aan de slag te gaan met het fermenteren van groente! Parkeren bij de winkel is gratis!

De data van deze workshop zijn:

8 oktober

12 november

10 december

TG Facebook Comments

08.10.2018
Geplaatst in ovengerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.