-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hhhmm lasagne met asperges. We kunnen nog precies één week van de overheerlijke Hollandse asperges genieten, want volgende week, op St Jan, wordt de laatste asperge gestoken en dan is het afgelopen. Traditioneel is 24 juni, de feestdag van Sint-Jan, de laatste dag van het aspergeseizoen. En daarom heb ik een heerlijk recept van open lasagne met asperges voor je. Dat betekent dat ik de lasagnevellen niet netjes op elkaar gestapeld heb, maar dat ik ze losjes op het bord heb gedrapeerd. Daar overheen komt overheerlijke ham en dan de asperges met saus en geraspte kaas. Dus geen standaard pasta met asperges vandaag, maar freestyle lasagne. Hhhmmm hier in huis was het zo op.
Recept
Open lasagne met asperges
4 personen -30 minuten -makkelijk
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 8 lasagnevellen
- 100 gr roomboter
- 100 gr bloem
- 200 gr geraspte oude kaas
- 12 plakken goede gekookte ham

Foto via Aspergecentrum
Bereiding
Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af. Zet een pan water op het vuur en breng dat aan de kook. Voeg de asperges toe en kook ze5 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges 15 minuten in de pan liggen.
Zet ondertussen een andere pan met water op en breng ook die aan de kook. Doe hier de lasagnebladen in en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet een pan op een middelhoog vuur. Doe daar de roomboter in en laat die zachtjes smelten.De boter moet niet gaan bruisen. Voeg dan de bloem toe en roer meteen goed door. Giet er dan 1 glas van het kookvocht van de asperges bij en roer weer goed door. Voeg evt. meer van het vocht toe tot je een mooie sausdikte hebt. Doe 50 gr geraspte kaas erbij en laat die smelten in de saus. Breng verder openmaak met peper en zout.
Leg op elk bord 2 vellen lasagne. Leg hier 2 plakken ham op. Verdeel de asperges hierover. Giet er met een lepel wat van de saus overheen en strooi er nog lekker ruim geraspte kaas over. Breng op smaak met peper en zout.

Foto:aspergecentrum.nl
Sint Jan feestdag
“Op St Jan wordt de laatste gestoken en dan is het afgelopen.”
Traditioneel is de feestdag van Sint-Jan de laatste dag van het aspergeseizoen.
Dan moet de teler de teelt stopzetten om de plant tijdens de zomermaanden te laten doorgroeien. Zo kan de wortel krachten opdoen om het volgende jaar opnieuw kwaliteitsasperges af te leveren. St Jan is de katholieke feestdag die de sterfdag van Johannes den Doper herdenkt.
Meer weten over de Hollandse asperges? Check het Aspergecentrum
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.