-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Zelf kwark maken is veel goedkoper dan kwark kopen. En het is super eenvoudig om te doen. Je moet tussendoor alleen wachten. Slow cooking dus, maar echt de moeite van het zelf doen waard. Kwark wordt normaal gesproken bereid met stremsel en zuursel net zoals kaas. Het is dan ook het allereerste stadium van kaasmaken. Niet zo gek dat ze het in België daarom platte kaas noemen. Een makkelijker manier om thuis kwark te maken is met behulp van karnemelk. Dat maakt de
Recept
Zelf kwark maken
Ingrediënten
1 ltr melk
5 el karnemelk
Extra: pan, thermometer, theedoek, vergiet
Bereiding
Doe de melk met de karnemelk in een wijde pan. Laat dit een dag lang op kamertemperatuur staan.
Verwarm dan de volgende dag de melk op het gasfornuis tot 40 graden. Daarvoor kan je het beste een thermometer gebruiken.
Let op dat de melk een uur lang op die temperatuur blijft, anders wordt de kwark droog en kruimelig. Ik doe dat door de melk, zodra deze de temperatuur bereikt heeft, in een thermoskan met glazen behuizing te gieten. In de winter spoel ik deze tevoren om met heet water, op een warme zomerdag is dat niet nodig.
Spoel dan een theedoek een paar keer om met koud water, wring hem uit en leg hem in een vergiet. Zet de vergiet op een grote pan.
Schenk de melk nu in het vergiet en laat het even staan. Vervolgens knoop je het doek dicht en laat je het goedje uitlekken. Doe dit ongeveer 2 tot 3 uur! Wat nu in het doek zit, is zo’n 250 gr lekkere, verse kwark!
Is de kwark wat te droog of wat te weinig smeuïg? Dan kan je een klein beetje water toevoegen en flink opkloppen. Je kunt er ook melk of room doorroeren.
Ook de wei (het uitgelekte water dat nu in de pan ligt) kun je gebruiken. IJskoud opgediend is het een heerlijk zomerdrankje. Maar het is ook heerlijk om in plaats van melk te gebruiken voor je pannenkoekenbeslag of brooddeeg. Gebruik de wei wel binnen 24 uur en bewaar steeds in de koelkast!
Bewaren
Je kunt een bakje kwark nog een paar dagen na het maken in de koelkast bewaren.
WORKSHOP MELK FERMENTATIE
Heb je al gezien dat ik ook een avondworkshop melkfermentatie geef waarbij ik je leer om zachte kaas en mozzarella te maken? Dit doe ik in de winkel De Smaak van Echt in Baarn. Van 20.00-21.30 op woensdagavonden. De kosten zijn €19,95
Onder het kopje workshops kun je hier mee over lezen.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.