kruidenazijn maken
Het is Woensdag Weckdag en vandaag vertel ik je hoe je zelf kruidenazijn kunt maken. Want met kruiden, bloemen, fruit en specerijen kun je in een handomdraai van een gewone azijn een zeer verfijnde en bijzondere kruidenazijn maken die je salade een enorme smaakboost geeft. Zo gaan kruiden en bloemen heel goed met witte wijn en appelazijn. Specerijen en pepers gaan goed met rode wijnazijn en citroen, knoflook en sjalotjes kun je met elke azijn combineren. Vandaag ga ik je het recept geven van een heerlijke ouderwetse kruidenazijn die je met elke salade kunt combineren.

Recept

Kruidenazijn maken

kruidenazijn maken

Ingrediënten

1 sjalotje

een teen knoflook

1 takje tijm

3 peperkorrels

2 kruidnagels

1 tl mosterdzaad

een laurierblad

een stukje gember, geschild

500 ml gewone azijn

kruidenazijn maken

Bereiding

Pel eerst het sjalotje en halveer deze. Pel dan ook de knoflookteen.

Was alle kruiden en dep ze droog

Doe alle specerijen, kruiden, knoflook en het sjalotje in een pot en giet er vervolgens de azijn op.

Laat dit mengsel drie tot vier weken trekken op een lichte plek, maar niet in de zon.

Giet de kruidenazijn vervolgens door een zeef en vang de gearomatiseerde azijn op. Giet dit in een mooie fles en klaar ben je.

Voor de sier kun je nog een leuk kruidentakje toevoegen aan de fles!

Let op:

Zorg dat de kruiden, uien knoflook en specerijen onder de azijn blijven, anders gaan ze rotten.

Tip:

Met een leuk label eraan heb je meteen een heel leuk cadeautje gemaakt. Ingemaakte bietjes

Wil je nog meer conserveer technieken leren om zo altijd de lekkerste bewaarhapjes in huis te hebben of nog meer leuke culinaire cadeautjes te kunnen maken?

Appel-pompoen jam

Doe dan mee met mijn workshop. Op 21 april is de eerstvolgende!

flyer workshop conserveren

TG Facebook Comments

11.04.2018
Geplaatst in Conserveertechniek
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.