-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Het is Woensdag Weckdag en vandaag vertel ik je hoe je zelf kruidenazijn kunt maken. Want met kruiden, bloemen, fruit en specerijen kun je in een handomdraai van een gewone azijn een zeer verfijnde en bijzondere kruidenazijn maken die je salade een enorme smaakboost geeft. Zo gaan kruiden en bloemen heel goed met witte wijn en appelazijn. Specerijen en pepers gaan goed met rode wijnazijn en citroen, knoflook en sjalotjes kun je met elke azijn combineren. Vandaag ga ik je het recept geven van een heerlijke ouderwetse kruidenazijn die je met elke salade kunt combineren.
Recept
Kruidenazijn maken
Ingrediënten
1 sjalotje
een teen knoflook
1 takje tijm
3 peperkorrels
2 kruidnagels
1 tl mosterdzaad
een laurierblad
een stukje gember, geschild
500 ml gewone azijn
Bereiding
Pel eerst het sjalotje en halveer deze. Pel dan ook de knoflookteen.
Was alle kruiden en dep ze droog
Doe alle specerijen, kruiden, knoflook en het sjalotje in een pot en giet er vervolgens de azijn op.
Laat dit mengsel drie tot vier weken trekken op een lichte plek, maar niet in de zon.
Giet de kruidenazijn vervolgens door een zeef en vang de gearomatiseerde azijn op. Giet dit in een mooie fles en klaar ben je.
Voor de sier kun je nog een leuk kruidentakje toevoegen aan de fles!
Let op:
Zorg dat de kruiden, uien knoflook en specerijen onder de azijn blijven, anders gaan ze rotten.
Tip:
Met een leuk label eraan heb je meteen een heel leuk cadeautje gemaakt.
Wil je nog meer conserveer technieken leren om zo altijd de lekkerste bewaarhapjes in huis te hebben of nog meer leuke culinaire cadeautjes te kunnen maken?
Doe dan mee met mijn workshop. Op 21 april is de eerstvolgende!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.