-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Het is weer tijd voor de koolrabi, een vergeten groente die gelukkig wel weer te vinden is bij de groenteboer. Hij smaakt heel lichtjes naar radijs, maar is friszoeter van smaak en zeker niet bitter. Zorg wel dat je een mooie verse koolrabi met daaraan nog het blad koopt, dan is ie lekker vers. Het is een ontzettend makkelijke groente. Je kan hem koken, bakken en stoven. En ik doe hem graag in de soep!! Zoals deze hele makkelijke gebonden groentesoep. Voor jou misschien een smakelijke kennismaking met deze oerhollandse groente?
Ingrediënten
- 200 gr wortels
- 200 gr koolrabi
- 1 kruimige aardappel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl gedroogde tijm
- 1,5 l water
- 3 groentebouillonblokjes
Bereiding
- Schrap eerst de wortels en snijd ze dan in stukken van 2 cm dik. Schil de koolrabi en snijd die in blokjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
- Pel vervolgens en snipper de ui. Hak ook de knoflook fijn.
- Doe dan een klont boter in een ruime pan. Voeg de ui en knoflook toe en laat dit even glazig worden. Voeg de rozemarijn en tijm toe en bak deze even mee.
- Voeg dan de stukjes wortel toe en bak ze zachtjes een paar minuten door. Doe dan pas de koolrabi en de aardappelblokjes erbij en roer die nog even door.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng alles aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer tenslotte de soep met een staafmixer glad. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en schep in 4 kommen.
TG Facebook Comments
2 reacties
You must be logged in to post a comment.
lekkere soep!! ik kon er heel goed mijn restje aardappel en koolrabi in kwijt :-)
Superleuk om te horen. Dank je wel.