-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Conserveren is de verzamelnaam voor alle manieren waarop je voedsel langer houdbaar kunt maken. Tegenwoordig maken we vooral gebruik van de koelkast en de diepvries. Maar vroeger waren die er niet en moesten onze voorouders dus iets anders bedenken. Dat deden ze door voedsel in te maken, te fermenteren, te drogen en te pekelen. Wil jij ook leren hoe je dat moet doen? Schrijf je dan in voor de kookworkshop Ouderwets conserveren. Je leert de basis van het inmaken, fermenteren, pekelen en drogen en je gaat met diverse weckpotten vol lekkers huiswaarts. Daar kan je verder aan de slag met alle technieken die je tijdens deze kookworkshop geleerd hebt. Als geheugensteuntje krijg je alle informatie en de recepten achteraf ook nog in je mailbox.
De voordelen
Het voordeel van deze ouderwets conserveren is dat je heerlijke gerechtjes, sauzen, jams en chutneys kunt maken die elke maaltijd en borrelplank opfleuren. Bovendien heb je altijd een leuk culinair cadeau voor die vriendin die alles al heeft. En je hebt geen koelkast of diepvries nodig om je potten te bewaren. Gewoon in je kast zetten en klaar ben je. Met conserveren bespaar je dus enorm op je energiekosten.
Moestuin
Als je de gelukkige bent met een eigen moestuin is conserveren een ideale manier om je verse seizoensgroenten, kruiden en fruit te verwerken en lang te bewaren. Geen gehannes meer met een overvolle diepvries of noodgedwongen moeten weggeven van je zorgvuldig geteelde groenten en fruit. Je maakt in, fermenteert en pekelt je oogst en zet het tot gebruik weg in de kast. Denk je wat kan ik maken dan? Nou genoeg hoor.
Sauzen en sambals
Maak van bloemkool, boontjes en wortel bijvoorbeeld een heerlijke piccalilly voor bij een bruine bonen maaltijd. Verwerk je tomaten en pepers in een sambal voor bij je nasi of maak van je appels en uien een chutney om op de borrelplank te zetten. Welke smaak je precies geeft aan je sambal of chutney is aan jou. Door ervaring leer je vanzelf nieuwe smaaksensaties ontdekken.
Spelregels inmaken en fermenteren
Maar als basis moet je wel weten wat de spelregels van de verschillende conserveer-technieken zijn. Kookboeken, blogs en Youtube video’s geven helaas vaak onvolledige of onjuiste informatie. Daardoor mislukt je product en denk jij dat het aan kou ligt, terwijl het meestal om de verkeerde instructies gaat. En dat kan in het geval van fermentatie en inmaken ook nog eens gevaarlijk zijn, want je werkt met micro-organismen (bacteriën, schimmels en gisten) die je goed moet leren te sturen.
Kookworkshop
In mijn kookworkshop leer je tijdens een gezellige middag al doende de basisprincipes en fijne kneepjes van verschillende conserveer-technieken zodat je thuis meteen op een veilige manier aan de slag kan! De workshop is van 12.30-16.30 uur, kost €85,- en is inclusief een lunch, recepten, zelfgemaakt lekkers mee naar huis én een goodiebag! We werken op diverse locaties rondom Utrecht. In overleg kijken we welke de handigste voor jullie groep is. Ben jij met een groep van 4 personen of meer en wil je deze ">kookworkshop doen, geef je dan meteen op!

Kookworkshop conserveren in de skybox van Hoeve Ravenstein
Geplaatst in
Reacties uitgeschakeld voor Kookworkshop Ouderwets conserveren
0 reacties
Sorry, the comment form is closed at this time.