-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Kooktips
Je hebt vast ook zo’n vriendin die alles weet over koken en in een handomdraai de lekkerste dingen op tafel zet. Ohh veel te ingewikkeld voor mij denk je dan. Maar niks is minder waar. Met deze handige kooktips sla jij een prima figuur in de keuken.
De lekkerste gebakken aardappel.
Kook stevige aardappels (Nicola, Accent) zonder zout gaar. Laat iets afkoelen en snijd ze in plakken.
Verhit een flinke klont roomboter in een bakpan en doe hier de aardappelschijven in. Bak ze, telkens omkerend, goudbruin.
Lekkere aardppelpuree
Kook kruimige aardappels zoals Eigenheimer en Doré in 20 minuten. Giet ze af, stoom ze daarna even droog door de pan terug op het vuur te zetten en zo al het vocht uit de pan en aardappels te laten verdampen. Pureer de aardappels daarna met een stamper of een knijper. Meng een deel melk met eenzelfde deel room en verwarm die in een pannetje. Voeg toe aan de puree en schep goed door. Breng op smaak met zout en peper (eventueel nootmuskaat) en klaar!
Pan altijd voorverwarmen
Van een chef kok heb ik geleerd dat je een bakpan altijd moet voorverwarmen. Net zoals je dat bij een oven doet eigenlijk. Het is beter voor het bakresultaat.
Zet het vuur aan, maar niet hoog. Zet de pan op het vuur en laat een paar minuten warm worden. Voeg dan boter of olie toe. Zodra die warm is (en dat gaat nu veel sneller) doe je het vlees, ei of de vis in de pan.
Geen anti aanbaklaag
Wat de beste pan is, is moeilijk aan te geven omdat het zeer persoonlijk is. Bij mij komen de pannen met anti-aanbaklaag er niet meer in, want binnen een jaar is die hele laag (inclusief rode stip) spoorloos verdwenen. Die heb je dus opgegeten. Volgens recente onderzoeken zitten in de anti-aanbaklaag zelfs kankerverwekkende stoffen.
Ga voor een goede pan naar een gespecialiseerde winkel en laat je voorlichten. De winkel waar ik altijd heen ga heeft pannen in alle prijsklassen, dus heel duur hoeft het niet te zijn, maar je kookt een stuk fijner met een goede pan.
Groenten stomen
Groente kook ik zelden, want ik hou meer van stomen. De smaak van de groente blijft beter behouden, de kleur is mooier en als je een speciale stoompan hebt kun je onderin aardappels koken en bovenin groenten stomen. Dat scheelt weer een pan afwassen.
Binnenkort veel meer tips!
Heb je ook een tip? Stuur hem in!
0 reacties
You must be logged in to post a comment.