-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Als er iets makkelijk is dan is het zelf koffielikeur maken. Tijdens de workshop conserveren laat ik de cursisten altijd diverse zelfgemaakte likeuren proeven en leg ik het recept voor koffielikeur uit. Want bij likeur maken conserveer je met alcohol. Thuis schenk ik ook nog wel eens een van mijn zelfgemaakte likeuren na het eten en dan is de koffielikeur meestal favoriet. Dus leg ik je hier vandaag toch ook uit hoe je die verrukkelijke koffie-likeur thuis kunt maken. Je hebt er wel wat geduld bij nodig, want de likeur moet eerst 40 dagen trekken voordat je hem kunt drinken. Dus effetjes geduld…
recept
Zelf koffielikeur maken
Ingrediënten
1/2 ltr inmaakbrandewijn (verkrijgbaar bij elke slijter)
50 koffiebonen
4 el bruine basterdsuiker
1 vanillestokje
Extra; glazen pot met deksel, soda, sticker
Bereiding
Neem een handige glazen pot en leg die in een pan met water waar je wat soda aan toegevoegd hebt. Breng dit alles aan de kook en laat 10 minuten koken. Haal de glazen pot en de deksel dan voorzichtig uit het kokende water. laat even iets afkoelen en spoel de pot dan na met wat water. Laat de pot op zijn kop op een theedoek drogen.
Doe, als de pot droog is, de koffiebonen, brandewijn, suiker eng vanillestokje in de pot. Doe de deksel er op en schud even door elkaar.
Plak een sticker* op de pot met daarop de datum. Zet de pot nu weg in de kast. Haal hem de komende week elke dag even uit de kast om heen en weer te schudden zodat de suiker goed oplost in de brandewijn. Na een week laat je de pot nog een maandje in de kast staan en dan is hij op dronk.
Als je die datum dan eindelijk bereikt hebt doe je de likeur door een zeef en giet je het vocht in een mooie fles. Etiket er op en klaar!
*Ik zet op het etiket ook altijd meteen de datum waarop hij op dronk is. Dat vergeet je namelijk heel makkelijk en het voorkomt dat je telkens weer staat te rekenen.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.