paaskoekjesKijk eens hoe gezellig. Ik heb koekjes gemaakt van de paaseitjes die ik over heb van Pasen. De winkels lagen weer lekker vol met paaseitjes met de heerlijkste vullingen. Hoewel ik eigenlijk nooit paaseitjes koop, krijg ik er rond Pasen zoveel dat mijn hele huis er weer vol mee ligt. Best lekker, maar na een weekje besloot ik toch wat met de voorraad te doen.Nu ben ik ook dol op koekjes, zeker die met chocolade dus bedacht ik een paar jaar geleden deze koekjes van paaseitjes. Je maakt ze in een handomdraai. Heb je net even wat anders bij de koffie dan paaseitjes!

Recept

koekjes van paaseitjes

Ingrediënten:
125 gr zachte boter
75 gr basterdsuiker
snufje zout
2 el melk
185 gr bloem
chocolade paaseitjes naar keuze

Bereiding
Roer eerst de boter en de suiker met een snufje zout tot een crèmige massa.

Roer er vervolgens de melk bij.

Zeef dan de bloem boven het mengsel en roer het er voorzichtig door.

Kneed dit alles tot een stevige bal en laat die 1 uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven dan voor op 175 graden.

Haal het deeg weer uit de koelkast en vorm uit het deeg de ronde koekjes. Leg die op de bakplaat.

Schuif ze in de oven en laat ze 15 minuten bakken.

Haal de koekjes dan uit de oven en laat ze eerst even 5 minuten afkoelen.

Snijd de paaseitjes voorzichtig doormidden en leg die op de koekjes. De onderkant van de eitjes zal ietsje smelten, maar dat geeft niet. Laat de koekjes dan verder afkoelen.

Ik strooide er nog wat poedersuiker over, maar dat hoeft uiteraard niet.

paaskoekjes

TG Facebook Comments

07.04.2018
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.