-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Kijk eens hoe gezellig. Ik heb koekjes gemaakt van de paaseitjes die ik over heb van Pasen. De winkels lagen weer lekker vol met paaseitjes met de heerlijkste vullingen. Hoewel ik eigenlijk nooit paaseitjes koop, krijg ik er rond Pasen zoveel dat mijn hele huis er weer vol mee ligt. Best lekker, maar na een weekje besloot ik toch wat met de voorraad te doen.Nu ben ik ook dol op koekjes, zeker die met chocolade dus bedacht ik een paar jaar geleden deze koekjes van paaseitjes. Je maakt ze in een handomdraai. Heb je net even wat anders bij de koffie dan paaseitjes!
Recept
koekjes van paaseitjes
Ingrediënten:
125 gr zachte boter
75 gr basterdsuiker
snufje zout
2 el melk
185 gr bloem
chocolade paaseitjes naar keuze
Bereiding
Roer eerst de boter en de suiker met een snufje zout tot een crèmige massa.
Roer er vervolgens de melk bij.
Zeef dan de bloem boven het mengsel en roer het er voorzichtig door.
Kneed dit alles tot een stevige bal en laat die 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven dan voor op 175 graden.
Haal het deeg weer uit de koelkast en vorm uit het deeg de ronde koekjes. Leg die op de bakplaat.
Schuif ze in de oven en laat ze 15 minuten bakken.
Haal de koekjes dan uit de oven en laat ze eerst even 5 minuten afkoelen.
Snijd de paaseitjes voorzichtig doormidden en leg die op de koekjes. De onderkant van de eitjes zal ietsje smelten, maar dat geeft niet. Laat de koekjes dan verder afkoelen.
Ik strooide er nog wat poedersuiker over, maar dat hoeft uiteraard niet.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.