-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Kijk eens hoe gezellig. Ik heb koekjes gemaakt van de paaseitjes die ik over heb van Pasen. De winkels lagen weer lekker vol met paaseitjes met de heerlijkste vullingen. Hoewel ik eigenlijk nooit paaseitjes koop, krijg ik er rond Pasen zoveel dat mijn hele huis er weer vol mee ligt. Best lekker, maar na een weekje besloot ik toch wat met de voorraad te doen.Nu ben ik ook dol op koekjes, zeker die met chocolade dus bedacht ik een paar jaar geleden deze koekjes van paaseitjes. Je maakt ze in een handomdraai. Heb je net even wat anders bij de koffie dan paaseitjes!
Recept
koekjes van paaseitjes
Ingrediënten:
125 gr zachte boter
75 gr basterdsuiker
snufje zout
2 el melk
185 gr bloem
chocolade paaseitjes naar keuze
Bereiding
Roer eerst de boter en de suiker met een snufje zout tot een crèmige massa.
Roer er vervolgens de melk bij.
Zeef dan de bloem boven het mengsel en roer het er voorzichtig door.
Kneed dit alles tot een stevige bal en laat die 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven dan voor op 175 graden.
Haal het deeg weer uit de koelkast en vorm uit het deeg de ronde koekjes. Leg die op de bakplaat.
Schuif ze in de oven en laat ze 15 minuten bakken.
Haal de koekjes dan uit de oven en laat ze eerst even 5 minuten afkoelen.
Snijd de paaseitjes voorzichtig doormidden en leg die op de koekjes. De onderkant van de eitjes zal ietsje smelten, maar dat geeft niet. Laat de koekjes dan verder afkoelen.
Ik strooide er nog wat poedersuiker over, maar dat hoeft uiteraard niet.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.