-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een feestelijk knolselderijtaartje voor je. Je kunt hem als voorgerecht of bijgerecht eten. De truc is dat de kids niet merken dat er knolselderij in zit. Hij doet het ook heel leuk als borrelhap. Dat is misschien wel handig voor het weekeinde. Ik kwam op deze vorm omdat ik bij de Blokker deze leuke taartvorm vond. De bodem van de vorm is los, dus je wipt het taartje er na het bakken heel makkelijk uit. Ideaal vind ik. En zo presenteer je eens een ander hartig taartje! Happy weekeinde!
Recept
Knolselderijtaartje
bevat vlees-lactose en gluten
Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg
1/2 knolselderij
250 gr spekjes
olijfolie
1 ui
250 gr champignons
1 tl gedroogde tijm
250 gr oude geraspte kaas
2 eieren
peper en zout
Bereiding
Laat bladerdeeg ontdooien.
Snijd de knolselderij doormidden en haal de schil van de helft die je gaat gebruiken. Snijd de knolselderij in blokjes. Breng een pan water aan de kook. Kook hierin 5-10 minuten de blokjes knolselderij. Giet ze af en zet ze even apart.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Zet een bakpan op het vuur en bak de spekjes in een klein beetje olie tot ze lekker knapperig zijn.
Snijd de champignons in stukjes. Snipper de ui
Schep de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven vet de champignons en de uisnippers. Voeg de tijm en naar smaak zout en peper toe. Voeg dan de knolselderij blokjes toe en bak ze even mee.
Verdeel de bladerdeegvellen over je bakvorm (in mijn geval drie stuks als bodem)
Doe de spek-knolselderijvulling er in. Verdeel de kaas erover.
Kluts de 2 eieren in een kommetje door elkaar. Giet 3/4 van het ei langzaam uit over de vulling.
Snijd de overige 2 bladerdeegvellen in reepjes en verdeel die in ruitvorm over de vulling. Druk aan de zijkanten vast. Smeer met een bakkwastje wat ei over het deeg en schuif de bakvorm 40-45 minuten in de oven. Controleer tussentijds, want het bakresultaat verschilt per oven.
Eet smakelijk!
Op Verseoogst.nl vind je nog meer info over de knolselderij!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.