Ik heb hier een feestelijk knolselderijtaartje voor je. Je kunt hem als voorgerecht of bijgerecht eten. De truc is dat de kids niet merken dat er knolselderij in zit. Hij doet het ook heel leuk als borrelhap. Dat is misschien wel handig voor het weekeinde. Ik kwam op deze vorm omdat ik bij de Blokker deze leuke taartvorm vond. De bodem van de vorm is los, dus je wipt het taartje er na het bakken heel makkelijk uit. Ideaal vind ik. En zo presenteer je eens een ander hartig taartje! Happy weekeinde!

Recept

Knolselderijtaartje

bevat vlees-lactose en gluten

knolselderijtaartje

Ingrediënten

5 plakjes bladerdeeg

1/2 knolselderij

250 gr spekjes

olijfolie

1 ui

250 gr champignons

1 tl gedroogde tijm

250 gr oude geraspte kaas

2 eieren

peper en zout

knolselderijtaartje

Bereiding

Laat bladerdeeg ontdooien.

Snijd de knolselderij doormidden en haal de schil van de helft die je gaat gebruiken. Snijd de knolselderij in blokjes. Breng een pan water aan de kook. Kook hierin 5-10 minuten de blokjes knolselderij. Giet ze af en zet ze even apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Zet een bakpan op het vuur en bak de spekjes in een klein beetje olie tot ze lekker knapperig zijn.

Snijd de champignons in stukjes. Snipper de ui

Schep de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven vet de champignons en de uisnippers. Voeg de tijm en naar smaak zout en peper toe. Voeg dan de knolselderij blokjes toe en bak ze even mee.

Verdeel de bladerdeegvellen over je bakvorm (in mijn geval drie stuks als bodem)

Doe de spek-knolselderijvulling er in. Verdeel de kaas erover.

Kluts de 2 eieren in een kommetje door elkaar. Giet 3/4 van het ei langzaam uit over de vulling.

Snijd de overige 2 bladerdeegvellen in reepjes en verdeel die in ruitvorm over de vulling. Druk aan de zijkanten vast. Smeer met een bakkwastje wat ei over het deeg en schuif de bakvorm 40-45 minuten in de oven. Controleer tussentijds, want het bakresultaat verschilt per oven.

Eet smakelijk!

knolselderijtaartje

Op Verseoogst.nl vind je nog meer info over de knolselderij!

TG Facebook Comments

04.01.2019
Geplaatst in hartige taart
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.