-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ja, voor dit weekeinde pakken we even goed uit met deze knolselderijpuree met varkenshaas in balsamico azijn. Het beloofd stormachtig te worden in ons landje en dan kun je wel wat vitaminen gebruiken. Die komen vandaag van de Hollandse krachtpatser knolselderij. Denk nu niet meteen: ‘gever dat is die knol die in de erwtensoep gaat’. Dat klopt op zich wel, maar dat gever niet. Het is een heerlijk veelzijdige knol om te bereiden. De ietwat zoete smaak gaat heel goed samen met de zoetige balsamico azijn. Afijn je moet het dit weekeinde gewoon maar zelf eens proberen. En knolselderij over? Geen probleem. Onderaan het recept vind je nog meer toepassingen met knolselderij.
Recept
Knolselderijpuree met varkenshaas in balsamico

2 personen-30 minuten-makkelijk
Ingrediënten
- kleine knolselderij, geschild en in stukken gesneden
- 1/2 prei in dunne ringen gesneden.
- 250-300 gr varkenshaas
- gedroogde tijm
- balsamico azijn
- honing
- snufje kaneelpoeder
- boter

Bereiding
Kook de knolselderij eerst in een klein laagje water gaar. Dar duurt ongeveer 20 minuten. Voeg na 10 minuten de preiringen toe en kook die dan nog 10 minuten mee.
Snijd de varkenshaas dan in gelijke stukken. Strooi peper en zout over het vlees.
Doe wat boter in een bakpan en bak de varkenshaas in de pan. Keer de stukken regelmatig om en laat ze mooi goudbruin kleuren.
Giet de knolselderij en prei af, voeg een klontje boter toe en wat peper en zout. Zet de staafmixer in de pan en maal de knolselderij fijn.
Meng de balsamicoazijn met de honing, kaneel en tijm. Roer goed door. Voeg dit aan het vlees toe. Wentel het vlees door de saus.
Schep een grote lepel van de knolselderijpuree op een bord. Leg daar een stukje varkenshaas op.
Eet smakelijk!

Knolselderij info
Knolselderij is familie van de bleekselderij. Wij kennen de groente vooral van de erwtensoep, maar de knolselderij leent zich ook goed om te bakken, grillen, stomen en frituren. Voor wie op de caloriëen let: De groente bevat gekookt slechts 27 kilocalorieën per 100 gram. Hij zit ook boordevol voedingsvezels en vitamine B6, C en K in.
Knoldeslderij is een echte wintergroente, die in Nederland aan het einde van de herfst geoogst wordt. De aanvoer is dus het grootst in de late herfst en winter, zo van november tot en met februari. Het is een bewaargroente, dus hij blijft na de oogst in koelcellen liggen.
Let er daarom bij het kopen op dat de knol stevig en zwaar aanvoelt. In de koelcel kan hij ook uitgedroogd of juist nat geworden zijn. Beiden zijn niet lekker. Koop ook het liefst een knolselderij met het loof eraan, want die kun je weer prima gebruiken voor in de soep.
Meer recepten met knolselderij. Check hier! mijn recept voor knolselderij chutney.

Meer weten over knolselderij. Check dit
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.