-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Wat dacht je vandaag van een torentje van knolselderij met spek en een topping van warme appelmoes! Jaa, dat gaan je kids heel lekker vinden. Hebben ze vast niet meteen door dat er tussen de spek en de appelmoes plakjes licht zoete knolselderij verstopt zitten. Die maken dat het zoute van de spek heerlijk smaakt bij het zoete van de appelmoes. Zeg, maar een soort smaken-bruggetje. Zo zou je het je kinderen ook uit kunnen leggen. Vertel je meteen dat die plakjes van een hele grote knol komen die gewoon in de grond groeit en barstensvol vitamine C zit. En vergeet ook niet dat in de zelfgemaakte appelmoes veel vitamine C zit, dus die krijgen ze met dit gerecht wel binnen. En het vette van de spek is ook prima voor je lijf met dit koude natte weer. Want, vet zorgt mede voor het transport van de vitamine in je lijf. Nou ja, de goede vetten dan zoals deze. Aardappeltje erbij bakken en klaar ben je met deze gezonde én zeer goedkope maaltijd!
Recept
knolselderij met spek
torentje
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
olijfolie
8 speklappen (liefst biologisch zoals je van me weet)
1/2 knolselderij
4 appels, goudreinetten zijn het lekkerst voor appelmoes
peper en zout
Bereiding
Doe wat olijfolie in een bakpan en doe daar na een halve minuut de speklapjes bij. Bak ze in 20 minuten op niet te hoog vuur zodat ze lekker zacht blijven. Bestrooi met peper en zout.
Schil, terwijl je spekjes bakken, de 4 appels en snijd ze in grove blokken. Goudreinetten vallen namelijk meteen uit elkaar als je ze kookt! Doe ze met een klein beetje water in een pannetje en zet ze op een middelhoog vuur. Prak de appels na 5 minuten koken fijn met een vork en zet het vuur uit.
Schil de halve knolselderij en snijd die in dunne plakken die ongeveer net zo groot zijn als je speklapjes. Zet een bakpan op het vuur en doe daar wat olijfolie in. Bak de knolselderij in 5 minuten lekker zacht. Draai ze ondertussen een paar keer.
Neem een bord, leg er een speklapje op, leg er een dun laagje appelmoes op, dan wat knolselderij plakjes, weer een beetje appelmoes en daarna een speklapje er bovenop. Daar weer een plakje knolselderij en de topping van appelmoes bovenop.
Lekker met gebakken aardappeltjes!
Eet smakelijk.
Workshop:
Kook je slank en fit!
Wil je meer te weten komen over hoe je gezonder kan gaan koken met verse Hollandse ingrediënten?
Zou je ook graag leren gezonde snacks zelf te kunnen maken?
Dan is mijn workshop: Kook je slank en fit wat voor jou.
Kijk bij het kopje workshops voor meer informatie of mail naar: om je aan te melden.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.