knolselderij met spek

Wat dacht je vandaag van een torentje van knolselderij met spek en een topping van warme appelmoes! Jaa, dat gaan je kids heel lekker vinden. Hebben ze vast niet meteen door dat er tussen de spek en de appelmoes plakjes licht zoete knolselderij verstopt zitten. Die maken dat het zoute van de spek heerlijk smaakt bij het zoete van de appelmoes. Zeg, maar een soort smaken-bruggetje. Zo zou je het je kinderen ook uit kunnen leggen. Vertel je meteen dat die plakjes van een hele grote knol komen die gewoon in de grond groeit en barstensvol vitamine C zit. En vergeet ook niet dat in de zelfgemaakte appelmoes veel vitamine C zit, dus die krijgen ze met dit gerecht wel binnen. En het vette van de spek is ook prima voor je lijf met dit koude natte weer. Want, vet zorgt mede voor het transport van de vitamine in je lijf. Nou ja, de goede vetten dan zoals deze. Aardappeltje erbij bakken en klaar ben je met deze gezonde én zeer goedkope maaltijd!

Recept 

knolselderij met spek

torentje

4 personen – 30 minuten – makkelijk

knolselderij met spek

Ingrediënten

olijfolie

8 speklappen (liefst biologisch zoals je van me weet)

1/2 knolselderij

4 appels, goudreinetten zijn het lekkerst voor appelmoes

peper en zout

Bereiding

Doe wat olijfolie in een bakpan en doe daar na een halve minuut de speklapjes bij. Bak ze in 20 minuten op niet te hoog vuur zodat ze lekker zacht blijven. Bestrooi met peper en zout.

Schil, terwijl je spekjes bakken, de 4 appels en snijd ze in grove blokken. Goudreinetten vallen namelijk meteen uit elkaar als je ze kookt! Doe ze met een klein beetje water in een pannetje en zet ze op een middelhoog vuur. Prak de appels na 5 minuten koken fijn met een vork en zet het vuur uit.

Schil de halve knolselderij en snijd die in dunne plakken die ongeveer net zo groot zijn als je speklapjes. Zet een bakpan op het vuur en doe daar wat olijfolie in. Bak de knolselderij in 5 minuten lekker zacht. Draai ze ondertussen een paar keer.

Neem een bord, leg er een speklapje op, leg er een dun laagje appelmoes op, dan wat knolselderij plakjes, weer een beetje appelmoes en daarna een speklapje er bovenop. Daar weer een plakje knolselderij en de topping van appelmoes bovenop.

Lekker met gebakken aardappeltjes!

Eet smakelijk.

knolselderij met spek

Workshop:

Kook je slank en fit!

Wil je meer te weten komen over hoe je gezonder kan gaan koken met verse Hollandse ingrediënten?

Zou je ook graag leren gezonde snacks zelf te kunnen maken?

Dan is mijn workshop: Kook je slank en fit wat voor jou.

Kijk bij het kopje workshops voor meer informatie of  mail naar: om je aan te melden.

TG Facebook Comments

02.02.2017
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.