-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Woensdag Weckdag met een heerlijke Knolselderij chutney. Knolselderij is nu volop verkrijgbaar en lekker goedkoop. Dus wat let je om deze heerlijke chutney te maken en lekker te eten bij een stukje gebakken vlees. Of je mengt een eetlepel ervan door de aardappelpuree voor een heerlijke extra smaak. Zelfs op een geroosterde boterham is het een heerlijk lunchgerecht. Kortom met je eigengemaakte chutney kun je alle kanten op.
Recept
Knolselderij chutney
voor 1 grote pot
Ingrediënten:
1/2 kg knolselderij
2 moesappels
250 gr uien
25 gr rozijnen
250 gr basterdsuiker
1 tl van elk: cayennepeper, mosterdpoeder, gemberpoeder, kaneel
4 el grove mosterd
20 ml ciderazijn
10 gr zout
Bereiding:
Snijd eerst de knolselderij doormidden, bepaal het gewicht en haal dan de schil er af (dat kan met een dunschiller). Snijd de kilo knolselderij in kleine blokjes.
Schil dan de appels, haal het klokhuis er uit en snijd ook deze in stukjes
Pel vervolgens de uien en snipper ze lekker fijn.
Doe dan alle ingrediënten in een grote pan, roer alles vervolgens goed door elkaar en laat het minimaal 1,5 uur op matig vuur sudderen. Check wel regelmatig of het niet aanbrandt.
Zet dan nog een pan water op en breng deze aan de kook. Als het water kookt leg je een paar glazen potten én deksels (los vd pot) in de pan en kook je deze zo’n 10 minuten. Haal ze dan voorzichtig uit de pan met een tang! Laat de potten omgekeerd uitlekken op een schone keukendoek. Je hebt nu de potten gesteriliseerd. Zeer belangrijk bij het inmaken.
Schep de chutney tenslotte in de potten en draai ze dicht. Zet op zijn kop weg. De chutney is een maand na het maken op zijn lekkerst! Eventjes geduld dus. Je kunt dit goedje wel lekker lang bewaren. Zeker 3-6 maanden.
Wil je meer leuke conserveer technieken leren en lekkere hapjes maken? Kom dan naar de workshop Conserveren op 24 maart a.s.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.