-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ooohhh ik heb hier een heerlijke homemade knoflooksoep voor je. Wees niet bang dat je enorm naar knoflook gaat stinken, dat valt enorm mee. Ik gebruikte voor dit recept zowel gewone knoflook als gerookte knoflook. Hoe je knoflook rookt leg ik uit in mijn workshop conserveertechnieken. Maar je kunt deze knoflook ook steeds meer kant en klaar kopen. Zou ik zeker doen, want hij is heerlijk zacht van smaak en praktisch overal in te gebruiken. Dan vertel ik je ook waarom knoflook zo gezond is en dat we in Nederland een heuse biologische knoflookkwekerij hebben waar je tientallen soorten kunt kopen. Dat is veel lekkerder dan die Chinese bollen uit de supermarkt!
Recept Homemade Knoflooksoep
4 personen-20 minuten-super makkelijk
glutenvrij-lactosevrij-vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1/2 stronk prei, in ringen gesneden
- 1 bol gerookte knoflook, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen gewone knoflook, gepeld en gesnipperd
- 1 el rozemarijn
- 1 el tijm
- 1,5 ltr bouillon (of 1,5 ptr water en 3 groenten bouillonblokjes, ik gebruik die van Zonnatura)
- Extra: staafmixer
Bereiding
Zet een pan op het vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Fruit hierin de gesnipperde ui. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, want de ui moet niet aanbranden.
Voeg na een paar minuten de blokjes aardappel toe. Roer ze goed om zodat ze niet aan de pan plakken.
Doe hier vervolgens na 2 minuten de prei en de knoflook en kruiden bij. Roer ook dit weer goed door elkaar.
Giet er de bouillon overheen en laat de soep aan de kook komen. Kook het zo’n 10-15 minuten zachtjes door. Zet tenslotte de staafmixer in de pan en maak er een gladde, gebonden soep van.
Proef of je de soep lekker vindt en breng hem evt. verder op smaak met zout en peper. Je kunt evt. ook nog wat tabasco (peper) en een paar druppels Worchestersaus toevoegen.
Eet smakelijk!
Wist je dat…..
Er meer dan 600 verschillende soorten knoflook zijn?
Je knoflook kunt roken en fermenteren en de knoflook dan een heel andere smaak krijgt.
Knoflook in België look heet.
Je knoflook prima in eigen tuin kunt kweken. In september een teentje in de grond doen met het puntje naar boven en dan heb je in juni-juli van het jaar er op je eigen verse knoflookbol.
We in Nederland een biologische knoflookkwekerij hebben. Je kunt er de bijzonderste soorten bestellen: Eemlook
Knoflook antibacteriële eigenschappen heeft. Ofwel ontstekingsremmend werkt. En het ook nog eens een natuurlijke bloeddrukverlager is. Knoflook verlaagt de bloeddruk en heeft een gunstige invloed op cholesterol en aderverkalking. Mogelijk werkt het licht bloedverdunnend. Dus wie op een natuurlijke en lekkere manier zijn bloeddruk wil verlagen, doet er goed aan lekker veel knoflook in zijn eten te doen.
Dus ik zeg: Maken die heerlijke knoflooksoep.
Of je bestelt mijn kookboek voor nog meer soep- en knoflook recepten!
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 16 november weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.