Ooohhh ik heb hier een heerlijke homemade knoflooksoep voor je. Wees niet bang dat je enorm naar knoflook gaat stinken, dat valt enorm mee. Ik gebruikte voor dit recept zowel gewone knoflook als gerookte knoflook. Hoe je knoflook rookt leg ik uit in mijn workshop conserveertechnieken. Maar je kunt deze knoflook ook steeds meer kant en klaar kopen. Zou ik zeker doen, want hij is heerlijk zacht van smaak en praktisch overal in te gebruiken. Dan vertel ik je ook waarom knoflook zo gezond is en dat we in Nederland een heuse biologische knoflookkwekerij hebben waar je tientallen soorten kunt kopen. Dat is veel lekkerder dan die Chinese bollen uit de supermarkt!

Recept Homemade Knoflooksoep

4 personen-20 minuten-super makkelijk

glutenvrij-lactosevrij-vegetarisch

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1/2 stronk prei, in ringen gesneden
  • 1 bol gerookte knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen gewone knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 1 el rozemarijn
  • 1 el tijm
  • 1,5 ltr bouillon (of 1,5 ptr water en 3 groenten bouillonblokjes, ik gebruik die van Zonnatura)
  • Extra: staafmixer

netje knoflook

Bereiding

Zet een pan op het vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Fruit hierin de gesnipperde ui. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, want de ui moet niet aanbranden.

Voeg na een paar minuten de blokjes aardappel toe. Roer ze goed om zodat ze niet aan de pan plakken.

Doe hier vervolgens na 2 minuten  de prei en de knoflook en kruiden bij. Roer ook dit weer goed door elkaar.

Giet er de bouillon overheen en laat de soep aan de kook komen. Kook het zo’n 10-15 minuten zachtjes door. Zet tenslotte de staafmixer in de pan en maak er een gladde, gebonden soep van.

Proef of je de soep lekker vindt en breng hem evt. verder op smaak met zout en peper. Je kunt evt. ook nog wat tabasco (peper) en een paar druppels Worchestersaus toevoegen.

Eet smakelijk!

Wist je dat…..

Er meer dan 600 verschillende soorten knoflook zijn?

Gerookte knoflookJe knoflook kunt roken en fermenteren en de knoflook dan een heel andere smaak krijgt.

Knoflook in België look heet.

Je knoflook prima in eigen tuin kunt kweken. In september een teentje in de grond doen met het puntje naar boven en dan heb je in juni-juli van het jaar er op je eigen verse knoflookbol.

We in Nederland een biologische knoflookkwekerij hebben. Je kunt er de bijzonderste soorten bestellen: Eemlook 

Knoflook antibacteriële eigenschappen heeft. Ofwel ontstekingsremmend werkt. En het ook nog eens een natuurlijke bloeddrukverlager is. Knoflook verlaagt de bloeddruk en heeft een gunstige invloed op cholesterol en aderverkalking. Mogelijk werkt het licht bloedverdunnend. Dus wie op een natuurlijke en lekkere manier zijn bloeddruk wil verlagen, doet er goed aan lekker veel knoflook in zijn eten te doen.

Dus ik zeg: Maken die heerlijke knoflooksoep.

Of je bestelt mijn kookboek voor nog meer soep- en knoflook recepten!

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 16 november weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.Voor meer info zie de pagina: workshops

TG Facebook Comments

07.10.2019
Geplaatst in soep
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.