-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Het Limburgs Knödje. Ik stuitte dit weekeinde per ongeluk op een echt Limburgs recept voor gehaktbrood. Ze noemen het in Limburg een Knödje. Het is een grote gehaktbal bedekt met broodkruim en ze schijnen het vooral met carnaval te eten. En aangezien het carnaval is beneden de rivieren, maakte ik er dit weekeinde ook een. Ik serveerde hem op een tafel vol tapas. Daar moet ik het als Brabander, wonend en werkend in de Randstad, mee doen. Carnaval vieren zit er wegens drukke werkzaamheden weer even niet in dit jaar. Gelukkig was Knödje een groot succes hier in huis, dus hij mag blijven. Vandaar dat ik hier het recept met je deel.
Recept Limburgs Knödje
Ingrediënten
500 gram half om half gehakt
1 ei, liefst biologisch
1 grote ui
250 gr paneermeel of broodkruim
1 el mosterd
klein blik tomatenpuree
1 tl gedroogde oregano
2 tl paprikapoeder
zout en peper
roomboter
Bereidingswijze
Meng het gehakt en het ei in een grote kom.
Voeg 2 eetlepels van de broodkruim toe..
Hak ondertussen de ui heel fijn en fruit deze, in een beetje roomboter, aan.
Voeg de gefruitte ui, oregano, paprikapoeder, mosterd en de tomatenpuree toe en meng het goed. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Kneed je gehakt nu zo goed dat het goed stevig van structuur wordt.
Vul een diep bord met de rest van het broodkruim en rol de bal er goed door.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een grote braad- of bakpan en zet deze op een middelhoog vuur en voeg hier een goede klont roomboter aan toe. Laat zachtjes smelten.
Voeg nu de grote gehaktbal toe en begin voorzichtig met braden.
Schep met een lepel de boter steeds weer over de bovenkant van de gehaktbal zodat hij lekker sappig blijft.
Zet de bal na 10-15 minuten in een ovenschaal. Schenk er nogmaals de boter over en zet in de oven.
Bak nog een half uur in de oven en begiet tussendoor af en toe met de boter.
Laat Knödje afkoelen in de oven en serveer hem eventueel warm, maar traditioneel hoort hij koud gegeten te worden met roggebrood.
Ik vind hem eerlijk gezegd lekkerder met witbrood of tussen een lekker knapperig bolletje. Samen met wat plakjes augurk is het helemaal een feestje.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.