-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb een heerlijk kip uit het pannetje stoofgerecht voor je. Ik maak dit gerecht met kippedijenvlees. De inspiratie voor dit gerecht kwam van een vondst die ik deed tijdens de verhuizing van mijn schoonmoeder. Zij had blijkbaar ooit in de jaren ’70, een abonnement gehad op de Cookery Club. Dat was een systeem waarbij je pakjes kaarten kocht, zoals nu de voetbalplaatjes van de kinderen, met op elke kaart een recept. Je kon er een handige mintgroene kaartenbak bij kopen. Zo retro als het maar zijn kan. Ik nam de kaartenbak dit weekeinde eens door en kwam een paar lekkere gerechten tegen. Uiteraard heb ik me niet aan het recept gehouden, maar er een lekkere kip uit het pannetje anno 2017 gemaakt!
Recept
Kip uit het pannetje
4 personen – bevat vlees – lactosevrij
Ingrediënten
750 gr aardappelen
500 gr kippendijen
25 gr roomboter
100 gr spekblokjes
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1/2 bakje champignons, in plakjes
1 winterpeen, in stukjes
1 rode biet, in stukjes
1/2 bloemkool, fijngesneden
2 el zilveruitjes
100 ml witte wijn (of bouillon)
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el tomatenpuree
Bereiding
Doe de aardappelen met schil en al in een pan water en breng die aan de kook.
Snijd het kippendijenvlees in kleine stukken.
Smelt de roomboter in een grote braadpan en bak hierin de kipstukjes met de spek even op hoog vuur.
Draai het vuur lager en voeg de uien en knoflook toe. Bak ze even samen met het vlees door.
Doe er dan de champignon-plakjes bij. En roer weer goed door.
Voeg de groenten toe en giet de wijn erbij. Doe er de tomatenpuree en de kruiden bij en laat alles 30 minuten pruttelen zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
Giet ondertussen de aardappelen af en haal ze meteen uit de pan om iets af te laten koelen.
Trek de schil van de aardappel. Snijd de aardappel in blokjes en voeg deze toe aan het gerecht. Even goed roeren en klaar is je heerlijke kip uit het pannetje!
Eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.