-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag heb ik een heerlijke kip met zomergroenten schotel voor je. Het is een makkelijk eenpansgerecht met veel vitaminen. En ik vond het wel eens tijd om de Hollandse kip in het zonnetje te zetten. De doorsnee kip heeft het niet zo goed. Ik vertel je daar verderop meer over. En ik leg je uit hoe je kip het beste bewaart en bereidt zonder ziek te worden. Dan kun je optimaal genieten van je kip met zomergroenten.
Recept
Kip met zomergroenten
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat vlees-lactosevrij
Ingrediënten
750 gr Kippedijen
olijfolie om in te bakken
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 gr krieltjes
250 gr boontjes, gedopt en in stukjes
2 rode paprika’s, in repen gesneden
250 gr cherrytomaten, gewassen
100 gr zwarte olijven
1 el paprikapoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl oregano
1/2 glas witte wijn
zout en peper
Bereiding
Snijd de kippendijen in stukjes en bestrooi ze met zout.
Zet een grote bakpan op het vuur en doe daar een scheut olijfolie in. Bak hierin de blokjes kip rondom bruin. Voeg dan de krieltjes toe en roer de boel goed door elkaar. Bak een minuut of 5. Voeg de knoflook toe en zet het vuur lager.
Doe er dan de boontjes bij en bak ze een paar minuten mee. Voeg dan ook de paprika reepjes toe en bak die vervolgens ook een paar minuten mee. Doe er dan pas de tomaatjes en olijven bij. Deze hoeven minder lang te koken. Voeg de kruiden en de scheut wijn toe. Breng alles zachtjes aan de kook en laat een minuut of 5 heel zacht. pruttelen.
Proef het gerecht en breng verder op smaak met zout en peper. Voel even of de krieltjes lekker zacht zijn en dien het gerecht dan meteen op.
Het leven van de Hollandse kip
Ze staan met 18 kippen op een vierkante meter in dichte stallen. Naar buiten gaan is geen optie. Ze leven slechts 35-42 dagen. Ze zijn van een speciaal snelgroeiend ras zodat ze zo snel mogelijk op gewicht zijn.
Beter Leven keurmerk
Dit is een keurmerk van de dierenbescherming en geeft op hun website een duidelijk inzicht in de regels. Onder het Beter Leven keurmerk zijn alleen langzamer groeiende rassen toegestaan, dus niet het plofkip-ras.
Het sterrensysteem
1* Maximaal 12 dieren per m2. Daarnaast hebben de dieren een overdekte uitloop tot hun beschikking.
2* Maximaal 13 dieren per m2, 1 meer dus dan met 1 ster. Maar deze kippen hebben een overdekte uitloop naar buiten van 1m2. Niet veel maar toch iets. Ze worden ook wat ouder omdat dit ras trager groeit, en wel 56 dagen.
3* Deze vleeskuikens zijn biologisch. De dieren zitten met 10 kippen per m2. Ze hebben 4m2 vrije uitloop naar buiten ter beschikking. Niet-biologische kippen met 3 sterren hebben 2 m2 vrije uitloop. worden verdoofd voor de slacht.
Speciale kiplabels
Maar er zijn ook kippen die gefokt worden bij bedrijven met een eigen kip-label die heel open zijn over de manier waarop ze hun kippen fokken. Uiteraard betaal je iets meer voor deze merken, maar je krijgt ook een betere kip. Dat proef je en daar heb ik dan graag iets meer voor over.
Welke Hollandse kip-labels zijn er?
Tante Door kip: veldhovenkipproducten.nl
Het Kemper Landhoen: kemperkip.com
Volwaard kip: volwaard.nl
Hoe bewaar en bewerk je kip veilig?
Ik leg mijn gekochte kip altijd in een bak of schaal zodat het niet ergens anders op lekt.
Rauwe kip kun je 9 maanden in de vriezer bewaren. Kip met een smaakje, of kipfilet maar 3 maanden.

Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 21 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.
Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.