-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Kip kerrie: een gouden duo. De kip en kerrie laten zich prima combineren met Hollandse groenten. Zoals de wortel en spitskool die ik hier gebruik. Wist je trouwens dat kerrie helemaal geen kruid is? Het is eigenlijk een samenstelling van verschillende kruiden zoals: gember, kardemom, koriander, kruidnagel, kummel, kurkuma en komijn. Vandaar de gele kleur. Het woord kerrie, of het Engelse curry, komt uit het Tamil en betekent saus. In India kennen ze trouwens ook een rode kerrie. Daar zitten flink wat rode pepers doorheen. Dat zal ik je vandaag niet aandoen. Mijn kip kerrie is heel mild van smaak. Als je het wat pittiger wilt, doe er dan gerust wat sambal bij! Goede start van de week!
Recept
Kip kerrie
met Hollandse groenten
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
400 gr rijst
zonnebloemolie
stukje gember, geschild en gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
500 gr kippedijen
1 tl kerriepoeder
1 prei, in ringen gesneden
1/2 spitskool, in repen gesneden
1 winterwortel, in plakjes gesneden
blikje kokosmelk
1 groentebouillonblokje
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet een bakpan op het vuur en doe daar wat zonnebloemolie in. Voeg de gember en de knoflook toe en bak even door. Niet te hoog het moet niet aanbranden.
Snijd de kippedijen in stukjes en voeg die toe. Bak 5 minuutjes door. Voeg dan de gesnipperde ui toe.
Bestrooi de kip met kerriepoeder en breng verder op smaak met peper en zout.
Voeg de preiringen, spitskool en wortelplakjes toe. Roer even door.
Doe de kokosmelk-blikje erbij de pan en voeg het bouillonblokje toe. Laat dit 10 minuten pruttelen.
Giet de rijst af. Verdeel de rijst over 4 kommen en voeg de saus toe. Eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.