kip kerrie

Kip kerrie: een gouden duo. De kip en kerrie laten zich prima combineren met Hollandse groenten.  Zoals de wortel en spitskool die ik hier gebruik. Wist je trouwens dat kerrie helemaal geen kruid is? Het is eigenlijk een samenstelling van verschillende kruiden zoals: gember, kardemom, koriander, kruidnagel, kummel, kurkuma en komijn. Vandaar de gele kleur. Het woord kerrie, of het Engelse curry, komt uit het Tamil en betekent saus. In India kennen ze trouwens ook een rode kerrie. Daar zitten flink wat rode pepers doorheen. Dat zal ik je vandaag niet aandoen. Mijn kip kerrie is heel mild van smaak. Als je het wat pittiger wilt, doe er dan gerust wat sambal bij! Goede start van de week!

Recept

Kip kerrie

met Hollandse groenten

4 personen – 30 minuten – makkelijk

kip kerrie

Ingrediënten

400 gr rijst

zonnebloemolie

stukje gember, geschild en gesnipperd

2 tenen knoflook, gesnipperd

1 ui, gesnipperd

500 gr kippedijen

1 tl kerriepoeder

1 prei, in ringen gesneden

1/2 spitskool, in repen gesneden

1 winterwortel, in plakjes gesneden

blikje kokosmelk

1 groentebouillonblokje

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zet een bakpan op het vuur en doe daar wat zonnebloemolie in. Voeg de gember en de knoflook toe en bak even door. Niet te hoog het moet niet aanbranden.

Snijd de kippedijen in stukjes en voeg die toe. Bak 5 minuutjes door. Voeg dan de gesnipperde ui toe.

Bestrooi de kip met kerriepoeder en breng verder op smaak met peper en zout.

Voeg de preiringen, spitskool en wortelplakjes toe. Roer even door.

Doe de kokosmelk-blikje erbij de pan en voeg het bouillonblokje toe. Laat dit 10 minuten pruttelen.

Giet de rijst af. Verdeel de rijst over 4 kommen en voeg de saus toe. Eet smakelijk!

kip kerrie

TG Facebook Comments

13.02.2017
Geplaatst in vleesgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.