-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb een heerlijke kip fricassée voor je. Nu zul je denken wat is een fricassée. Nou dat is een Franse naam voor vlees, meestal kip of kalf, dat langzaam gegaard is in een roomsaus. Het recept dat ik vandaag met je deel werd ooit gekookt in Topchef toen ik daar de eindredactie van deed. Ik maakte het recept thuis na en het werd een instant succes. Daarna ben ik het een beetje vergeten, maar afgelopen weekeinde had ik ineens zin in dit recept. Het bijzondere is namelijk dat je je kip afblust met azijn en er dat geeft een bijzondere smaak aan de roomsaus. Het is dus een roomsaus met een zuurtje. Superlekker en zeer geschikt voor de feestdagen!
Recept Kip fricassée
feestrecept-60 minuten-redelijk makkelijk
bevat lactose-beetje alcohol en vlees
Ingrediënten
1 kip, in onderdelen gesneden en bestrooid met grof zeezout en peper
roomboter
olijfolie
blik gepelde tomaten
mosterd
port
witte wijnazijn
rode wijnazijn
slagroom
Bereiding
Verwarm eerst de boter in een grote braadpan en laat deze langzaam bruisen. Doe er dan de olie bij. Voeg na 1 minuut de kip onderdelen toe en bak deze rustig rondom bruin.
Haal dan de kip uit de pan en giet het vet in een kom. Het vet kun je in de koelkast bewaren en is een heerlijke smaakmaker door gekookte of gebakken groenten. Doe de kip terug in de pan en blus deze af met een scheut witte en een scheut rode wijnazijn. Laat dit rustig pruttelen en herhaal na 5 minuten. Laat weer pruttelen en inkoken tot je een wat stroperige massa hebt.
Meng ondertussen de tomaten in blik met 1 el mosterd en een scheut port. Roer door elkaar en voeg dit toe aan de kip. Laat dit een kwartiertje op zacht vuur pruttelen. Voeg dan 100 ml slagroom toe. Roer goed door en laat even mee garen. Dien de kip fricassee op met gekookte of gebakken aardappels en groenten naar keuze. Pompoen, knolselderij en pastinaak zijn er lekker bij.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.