kipcaprese
Deze Makkelijke Maandag gaan we aan de kip caprese. Een heerlijke Italiaanse variant op het begrip kip. Salade caprese maak je namelijk van tomaten, mozzarella en basilicum! Met deze heerlijke ingrediënten vul ik een paar kippendijen op en zet ze in de oven. Kippendijen zijn heerlijk mals en wat vetter dan de kipfilet. Mijn absolute favoriete stukje kip. Ik haal mijn kip altijd bij de biologische slager. Betaal je meer, maar dan heb je een goed stuk vlees. Geen ongezonde plofkip die ook nog eens is ingespoten met water. Ofwel je eet gezonder en houdt hetzelfde volume aan vlees. En je maakt er in een handomdraai deze heerlijke kip caprese mee, met tomaat, basilicum en mozzarella. Hhhhmmmm da’s een goed begin van de week. Wil je trouwens meer weten over de verschillen tussen plofkip en biologische kip? Kijk dan in Het Hollands Maandkookboek. Daar staat het voor je op een rij. 

Recept

kip caprese

kipcarpaccio

Ingredienten

4 kippendijen

1 bol mozzarella

1 a 2 gedroogde tomaten op olie (potje)

Paar blaadjes verse basilicum

Peper en zout

kipcaprese

Bereiding

Verwarm de oven op 160 graden. Bestrooi de kip rondom met peper en zout. Bak de kippendijen kort in een pan zodat alle zijdes dichtgeschroeid zijn en er een mooi korstje op zit.

Haal de kip uit de pan en maak aan de bovenzijde inkepingen.

Snijd de  mozzarella in dune schijfjes.

Stop de tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes in de inkepingen van de kippendijen.

Leg de ze in een ovenschaal en zet ze 20 min in de oven.

Bedruip ze ondertussen één of twee keer met het braadvocht uit de ovenschaal. Controleer altijd even of de kip goed gaar is.

Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade.

kipcarpaccio

TG Facebook Comments

19.09.2016
Geplaatst in vleesgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.