-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze Makkelijke Maandag gaan we aan de kip caprese. Een heerlijke Italiaanse variant op het begrip kip. Salade caprese maak je namelijk van tomaten, mozzarella en basilicum! Met deze heerlijke ingrediënten vul ik een paar kippendijen op en zet ze in de oven. Kippendijen zijn heerlijk mals en wat vetter dan de kipfilet. Mijn absolute favoriete stukje kip. Ik haal mijn kip altijd bij de biologische slager. Betaal je meer, maar dan heb je een goed stuk vlees. Geen ongezonde plofkip die ook nog eens is ingespoten met water. Ofwel je eet gezonder en houdt hetzelfde volume aan vlees. En je maakt er in een handomdraai deze heerlijke kip caprese mee, met tomaat, basilicum en mozzarella. Hhhhmmmm da’s een goed begin van de week. Wil je trouwens meer weten over de verschillen tussen plofkip en biologische kip? Kijk dan in Het Hollands Maandkookboek. Daar staat het voor je op een rij.
Recept
kip caprese
Ingredienten
4 kippendijen
1 bol mozzarella
1 a 2 gedroogde tomaten op olie (potje)
Paar blaadjes verse basilicum
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden. Bestrooi de kip rondom met peper en zout. Bak de kippendijen kort in een pan zodat alle zijdes dichtgeschroeid zijn en er een mooi korstje op zit.
Haal de kip uit de pan en maak aan de bovenzijde inkepingen.
Snijd de mozzarella in dune schijfjes.
Stop de tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes in de inkepingen van de kippendijen.
Leg de ze in een ovenschaal en zet ze 20 min in de oven.
Bedruip ze ondertussen één of twee keer met het braadvocht uit de ovenschaal. Controleer altijd even of de kip goed gaar is.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.