-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Wij genieten hier thuis nog van de laatste week vakantie. Lekker niks doen, maar ook weer even oefenen met lezen, schoolagenda en kaftpapier kopen en de schone sportkleren alvast in de tas doen. We zijn dus helemaal klaar voor het komend schooljaar. Stilaan ben ik ook aan het bedenken wat ik straks weer voor gezonde snacks in Robin’s lunchtrommel kan doen. Maar voor nu heb ik een leuk ideetje voor het avondeten. Courgettefrieten in een leuke puntzak met een eigen bakje mayonaise.
De courgettes in de moestuin zijn namelijk een beetje groot geworden. Ik heb er al liters soep van gemaakt naar mijn recept van 27 juli j.l. maar ik heb nog steeds wat over. Aangezien courgettes door veel kinderen best lekker gevonden wordt, kan je er ook deze kindersnack van maken. Laat de kinderen de puntzak maken terwijl je de frietjes bakt. Geef ze lekker als tussendoortje. Succes gegarandeerd. En ehhh voor volwassenen is het ook heel lekker hoor. Gewoon bij een aardappeltje en een lekker balletje gehakt.
Wat heb je nodig:
2 stevige courgettes
zonnebloemolie
1 tl paprikapoeder
3 el mayonaise
3 el yoghurt
10 sprieten bieslook, fijngehakt
Papiertjes van 12×12 cm
Zo maak je het:
Snijd de courgettes in de lengte eerst in dikke plakken en dan in frieten.
Verwarm een kleine pan en doe er een laagje zonnebloemolie in.
Bak de courgettefrieten 5 minuten in de olie tot ze mooi goudbruinig zijn. Het ligt aan de dikte van je frieten of je langer of korter dan 5 minuten moet bakken.
Haal ze uit de pan, dep ze met keukenpapier droog en bestrooi ze met wat zout, peper en paprikapoeder.
Doe de mayonaise en yoghurt bij elkaar en voeg de bieslook toe. Voeg wat peper toe en roer goed door.
Geef per kind een puntzakje met de frietjes en een eigen schaaltje mayo.
Het puntzakje maak je zo:
Neem een blaadje van 12×12 cm (bijvoorbeeld een vouwblaadje) leg met een punt naar boven.
Smeer een zijkant in met lijm.
Vouw het blaadje tot een puntzakje door de linkerbovenhoek en de rechterbovenhoek naar elkaar te vouwen.
Doe er evt. een bakpapiertje in die het vet en vocht nog wat op kan vangen.
Laat even drogen tot gebruik!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.