IMG_3042

Wij genieten hier thuis nog van de laatste week vakantie. Lekker niks doen, maar ook weer even oefenen met lezen, schoolagenda en kaftpapier kopen en de schone sportkleren alvast in de tas doen. We zijn dus helemaal klaar voor het komend schooljaar. Stilaan ben ik ook aan het bedenken wat ik straks weer voor gezonde snacks in Robin’s lunchtrommel kan doen. Maar voor nu heb ik een leuk ideetje voor het avondeten. Courgettefrieten in een leuke puntzak met een eigen bakje mayonaise.

De courgettes in de moestuin zijn namelijk een beetje groot geworden. Ik heb er al liters soep van gemaakt naar mijn recept van 27 juli j.l. maar ik heb nog steeds wat over. Aangezien courgettes door veel kinderen best lekker gevonden wordt, kan je er ook deze kindersnack van maken. Laat de kinderen de puntzak maken terwijl je de frietjes bakt. Geef ze lekker als tussendoortje. Succes gegarandeerd. En ehhh voor volwassenen is het ook heel lekker hoor. Gewoon bij een aardappeltje en een lekker balletje gehakt.

IMG_2117

Wat heb je nodig:

2 stevige courgettes

zonnebloemolie

1 tl paprikapoeder

3 el mayonaise

3 el yoghurt

10 sprieten bieslook, fijngehakt

Papiertjes van 12×12 cm

Zo maak je het:

Snijd de courgettes in de lengte eerst in dikke plakken en dan in frieten.

Verwarm een kleine pan en doe er een laagje zonnebloemolie in.

Bak de courgettefrieten 5 minuten in de olie tot ze mooi goudbruinig zijn. Het ligt aan de dikte van je frieten of je langer of korter dan 5 minuten moet bakken.

Haal ze uit de pan, dep ze met keukenpapier droog en bestrooi ze met wat zout, peper en paprikapoeder.

Doe de mayonaise en yoghurt bij elkaar en voeg de bieslook toe. Voeg wat peper toe en roer goed door.

Geef per kind een puntzakje met de frietjes en een eigen schaaltje mayo.

Het puntzakje maak je zo:

IMG_3040

Neem een blaadje van 12×12 cm (bijvoorbeeld een vouwblaadje) leg met een punt naar boven.

Smeer een zijkant in met lijm.

Vouw het blaadje tot een puntzakje door de linkerbovenhoek en de rechterbovenhoek naar elkaar te vouwen.

Doe er evt. een bakpapiertje in die het vet en vocht nog wat op kan vangen.

Laat even drogen tot gebruik!

IMG_3047

TG Facebook Comments

18.08.2015
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.