-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vind je het ook zo lastig om te bedenken wat je in de lunchbox van je kinderen zult doen? En baal je er ook zo van als je ’s middags na school een nog halfvolle lunchbox open maakt? Maar wil je ze ook niet al te veel kant en klare rommel mee naar school geven? Vorige week liet ik je al wat ideetjes zien om de lunchbox van je kind zo op te vrolijken dat ze er graag uit eten. Dit is deel 2 van de Bento lunchbox-ideeën. Maar ehh, deze hapjes zijn ook prima voor jou, want ze zijn allemaal lekker verantwoord en passen ook prima in de volwassen broodtrommel. Dus als je op zoek bent naar verantwoorde tussendoortjes dan zou ik maar snel verder lezen.
De groentes:
Snijd wat komkommer en wortel in dikke plakken.
Neem een kleine koekjes uitsteker en steek wat vormpjes uit de groente.
Rijg wat Cherrytomaatjes aan een vrolijke prikker. Klaar is Kees!
Gedroogd fruit
Schil appels en peren en schaaf ze met een kaasschaaf (of andere schaaf als je die hebt) in zeer dunne plakjes.
Je kunt ze nu op bakpapier een paar uur (5-6) op 50 graden laten drogen in de oven.
Of je legt ze op bakpapier dat je daarna zo dichtvouwt zodat er geen stof bij kan. Vervolgens leg je het pakketje op de verwarming. Na 2-3 dagen heb je heerlijk gedroogd fruit. Wel zo duurzaam.
Leg de schijfjes appel in een cupcake papiertje voor een vrolijke touch.
Energiereep
Deze heerlijke energiereep maak je in ene handomdraai en er komt geen geraffineerde suiker aan te pas.
Maal 5 dadels met 2 vijgen, 50 gr rozijnen, 50 gr noten, 2 el geraspte kokos en 2 el kokosolie.
Bereiding
Bekleed een cakeblik van 25 centimeter met een stukje bakpapier.
Maal alles in een keukenmachine tot een dik, kleverig geheel.
Doe het geheel in de bakvorm en druk het met natte vingers gelijkmatig aan tot een dikte van circa 2 centimeter. Dek de bakvorm af en zet minimaal een middag in de koelkast (3 uur)
Snijd het ‘deeg’ in brede repen. Verpak ze een voor een in bakpapier en bewaar ze in de koelkast. Ze blijven een week goed.
TG Facebook Comments
2 reacties
You must be logged in to post a comment.
Hoi Annemiek, dank je wel voor de dagelijkse inspiratie. De energierepen ga ik zeker uitproberen. Het duurzaam drogen van fruit op de verwarming spreekt mij ontzettend aan, er liggen al verschillende pakketje appelschijfjes in bakpapier op de radiatoren ben benieuwd.
Hi Ilse,
Wat superleuk om te horen. Succes! Probeer ook eens peer te drogen. Vind ik persoonlijk nog lekkerder dan appel.