-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vind je het ook zo lastig om te bedenken wat je in de lunchbox van je kinderen zult doen? En baal je er ook zo van als je ’s middags na school een nog halfvolle lunchbox open maakt? Maar wil je ze ook niet al te veel kant en klare rommel mee naar school geven? Vorige week liet ik je al wat ideetjes zien om de lunchbox van je kind zo op te vrolijken dat ze er graag uit eten. Dit is deel 2 van de Bento lunchbox-ideeën. Maar ehh, deze hapjes zijn ook prima voor jou, want ze zijn allemaal lekker verantwoord en passen ook prima in de volwassen broodtrommel. Dus als je op zoek bent naar verantwoorde tussendoortjes dan zou ik maar snel verder lezen.
De groentes:
Snijd wat komkommer en wortel in dikke plakken.
Neem een kleine koekjes uitsteker en steek wat vormpjes uit de groente.
Rijg wat Cherrytomaatjes aan een vrolijke prikker. Klaar is Kees!
Gedroogd fruit
Schil appels en peren en schaaf ze met een kaasschaaf (of andere schaaf als je die hebt) in zeer dunne plakjes.
Je kunt ze nu op bakpapier een paar uur (5-6) op 50 graden laten drogen in de oven.
Of je legt ze op bakpapier dat je daarna zo dichtvouwt zodat er geen stof bij kan. Vervolgens leg je het pakketje op de verwarming. Na 2-3 dagen heb je heerlijk gedroogd fruit. Wel zo duurzaam.
Leg de schijfjes appel in een cupcake papiertje voor een vrolijke touch.
Energiereep
Deze heerlijke energiereep maak je in ene handomdraai en er komt geen geraffineerde suiker aan te pas.
Maal 5 dadels met 2 vijgen, 50 gr rozijnen, 50 gr noten, 2 el geraspte kokos en 2 el kokosolie.
Bereiding
Bekleed een cakeblik van 25 centimeter met een stukje bakpapier.
Maal alles in een keukenmachine tot een dik, kleverig geheel.
Doe het geheel in de bakvorm en druk het met natte vingers gelijkmatig aan tot een dikte van circa 2 centimeter. Dek de bakvorm af en zet minimaal een middag in de koelkast (3 uur)
Snijd het ‘deeg’ in brede repen. Verpak ze een voor een in bakpapier en bewaar ze in de koelkast. Ze blijven een week goed.
TG Facebook Comments
2 reacties
You must be logged in to post a comment.
Hoi Annemiek, dank je wel voor de dagelijkse inspiratie. De energierepen ga ik zeker uitproberen. Het duurzaam drogen van fruit op de verwarming spreekt mij ontzettend aan, er liggen al verschillende pakketje appelschijfjes in bakpapier op de radiatoren ben benieuwd.
Hi Ilse,
Wat superleuk om te horen. Succes! Probeer ook eens peer te drogen. Vind ik persoonlijk nog lekkerder dan appel.