-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Op deze vrijdag een lekkere Kervelsoep met gerookte haring. Dit in het kader van de Visserijdag die morgen, 5 september, in Spakenburg gehouden wordt. Het is het grootste evenement van dit gezellige vissersdorp waar ze sowieso heel goed weten hoe ze feest moeten vieren. Je kunt er heerlijke visjes eten, vooral gerookte paling, waar de Spakenburgers beroemd om zijn. Je kunt de visserskotters bekijken, onder begeleiding een mooie wandeltocht door het dorp maken en er zijn veel Spakenburgers in traditionele kledij zoals de nettenboeters en zeilmakers die je aan het werk kunt zien. En vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het Spakenburgs museum.
Recept kervelsoep met gerookte haring
Wat heb je nodig voor 2 personen
klont boter
1 ui, gesnipperd
1 bosje kervel, fijngehakt
500 ml bouillon (of 1/2 ltr water en 1 bouillonblokje)
50 ml kookroom
100 gr gerookte haring (of paling of makreel)
Zo maak je de kervelsoep:
Verwarm de klont boter in een pannetje. Niet te hard, het moet niet bruin worden.
Voeg als de boter een beetje bruist de gesnipperde ui toe. Roer goed door en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg dan 3/4 van de fijngehakte kervel toe en roer weer door. Voeg na 1 minuut de bouillon toe en kook 10 minuten zachtjes door.
Voeg de kookroom toe, roer door en voeg de rest van de kervel toe. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de gerookte haring (kan ook paling of makreel zijn) toe en giet de soep er over.
Visserijdag Spakenburg
En heb je zin om morgen naar Spakenburg te gaan? Dit kun je vanaf 10.00 uur ’s ochtends zien hoe er netten worden geboet, loodjes gegoten, touw geslagen, enz. Er hangt haring te drogen, er wordt paling gerookt, er zijn hoepelende kinderen en vrouwen in klederdracht die de was doen. Ook de ventende bakker, vis stelende pubers en schippers die op hun ‘vuurduiveltje’ een visje bakken kunt u tegenkomen. Kortom, het is een gemoedelijke dag. En weet je wat zo leuk is, de Visserijdag is zónder commercie! Het gaat puur om het laten zien van het dorp in al zijn glorie van toen. Een dorpsomroeper vertelt u wat er waar en wanneer gaat gebeuren.
Wil jij meer weten over de Visserijdagen in Spakenburg dan kun je terecht op deze site: visserijdag.net
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.