-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb vandaag lekkere kerst-pasteitjes voor je. Niet alleen heel handig om vooraf te maken, maar ze staan heel leuk als voorafje bij de kerst of om tijdens oud en nieuw als hapje te serveren. Je kunt ze, in plaats van groenten, ook heerlijk vullen met wat stoofvlees. Of, wat denk je van een lekker pasteitje met appel-kaneelvulling en een bolletje ijs als nagerecht? Kortom met deze pasteitjes kun je deze maand alle kanten op. Het is maar net wat je wil. Voor vandaag heb ik een vega variant.
Recept Kerst-pasteitjes
bevat: gluten en lactose
Dit heb je nodig voor 4 personen:
8 plakjes bladerdeeg
2 uien
250 gr knolselderij
1 pastinaak
2 rode bietjes of 1 grote
50 gr pijnboompitten
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde tijm
50 gr rozijnen
4 eieren
30 ml melk
zout en peper
Extra: muffinvorm, rasp
Zo bereid je de kerst-pasteitjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Haal het bladerdeeg uit de diepvries
Ontvel de uien en hak ze fijn.
Snijd een stuk van deknolselderij van ongeveer 250 gram. Verwijder de pitten.
Schil de pastinaak en de bietjes.
Rasp alle groenten nu op een grove rasp. Of maal ze in je keukenmachine.
Verwarm een grote koekenpan en doe daar de pijnboompitten in. Rooster ze lichtbruin en haal ze daarna uit de pan.
Doe nu in dezelfde pan wat olijfolie en fruit hierin de fijngehakte ui. Voeg na 3 minuten de geraspte groenten toe en roer door. Voeg vervolgens de kruiden en de rozijnen toe.
Kluts in een bakje de 4 eieren en de melk los. Voeg er wat peper en zout aan toe.
Bekleed nu elke muffinvorm met een plakje bladerdeeg. Siliconen bakvormen hoef je trouwens niet in te vetten, metalen wel!
Vul het bladerdeeg met de groentevulling en giet er wat van het eimengsel bovenop. Houd ook een klein beetje van het eimengsel over!!
Vouw het deeg een beetje, maar niet helemaal, dicht Bestrijk het deeg met het overgebleven ei.
Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ongeveer 30-35 minuten goudbruin.

Klassieke pastei
Ik heb ook het recept van een klassieke pie voor je met echt Engels korstdeeg. Klik hier voor het recept.
En wil jij ook zo’n mooi porseleinen kerstbord voor slechts €9,95? Wees er snel bij, want op=op!

Porseleinen bord Lisbeth Dahl 28,5 cm doorsnede vaatwasserbestendig.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.