-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Sapperdeflap het is een kersenflap! Jaja, het is nog kersentijd. Dus krijg je van mij een heerlijk recept voor kersenflappen. Wist je dat appelflappen de meest verkochte zoetigheid bij de Nederlandse bakkers is? Dus waarom passen we de appelflap niet aan het seizoen aan en maken er een kersenflap van? Nu kan het met Hollandse kersen! En die zijn echt super lekker. Het klaarmaken van de kersenflappen is eenvoudig en lijkt erg op het maken van appelflappen. Binnen 10 minuten is de voorbereiding gedaan en binnen een halfuur heb je 8 lekkere kersenflappen. Den dus!
Recept
Kersenflappen
bevat gluten en ei
Ingrediënten
500g kersen
9 eetlepels kristalsuiker
60g witte basterdsuiker
1 ei
8 plakjes bladerdeeg
Water
Extra: bakpapier
Bereiding
Haal de bladerdeeg uit de diepvries
Verwarm dan de oven voor op 200 graden.
Ontpit de verse kersen en verwijder de steeltjes. (Mocht je voor kersen uit blik gaan, moet je er goed voor zorgen dat al vocht is uitgelekt. Bewaar dit vocht en maak het aan met water. Dan heb je een heerlijke limonade)
Doe de kersen in een pan en voeg een klein beetje water toe. Zorg dat de bodem net bedekt is met water zodat je kersen niet aanbranden.
Meng dan de basterdsuiker erdoor en controleert of de kersen niet toch niet aanbakken.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de plakjes bladerdeeg op.
Verdeel de kersenvulling over de plakjes, maak de randen van het deeg ietsje nat met water en vouw de kersenflappen diagonaal dicht.
Klop een ei los en bestrijk de bladerdeeghapjes met het losgeklopte ei.
Bestrooi de kersenflappen tenslotte met wat kristalsuiker. Eventueel ook met wat kaneel.
Laat dit 15 tot 20 minuten in de oven bakken totdat de kersenflappen goudbruin kleuren. Check af en toe of de kersen er niet ‘uit lopen’.
De kersenflappen vinden ze bij in huis heerlijk met slagroom. Ik ben niet zo’n slagroomfan, dus laat het helemaal aan jou over.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.