kersenflappenSapperdeflap het is een kersenflap! Jaja, het is nog kersentijd. Dus krijg je van mij een heerlijk recept voor kersenflappen. Wist je dat appelflappen de meest verkochte zoetigheid bij de Nederlandse bakkers is? Dus waarom passen we de appelflap niet aan het seizoen aan en maken er een kersenflap van? Nu kan het met Hollandse kersen! En die zijn echt super lekker. Het klaarmaken van de kersenflappen is eenvoudig en lijkt erg op het maken van appelflappen. Binnen 10 minuten is de voorbereiding gedaan en binnen een halfuur heb je 8 lekkere kersenflappen. Den dus!

Recept

Kersenflappen

bevat gluten en ei

kersenflappen

Ingrediënten

500g kersen

9 eetlepels kristalsuiker

60g witte basterdsuiker

1 ei

8 plakjes bladerdeeg

Water

Extra: bakpapier

 

 

Bereiding

Haal de bladerdeeg uit de diepvries

Verwarm dan de oven voor op 200 graden.

Ontpit de verse kersen en verwijder de steeltjes. (Mocht je voor kersen uit blik gaan, moet je er goed voor zorgen dat al vocht is uitgelekt. Bewaar dit vocht en maak het aan met water. Dan heb je een heerlijke limonade)

Doe de kersen in een pan en voeg een klein beetje water toe. Zorg dat de bodem net bedekt is met water zodat je kersen niet aanbranden.

Meng dan de basterdsuiker erdoor en controleert of de kersen niet toch niet aanbakken.

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de plakjes bladerdeeg op.

Verdeel de kersenvulling over de plakjes, maak de randen van het deeg ietsje nat met water en vouw de kersenflappen diagonaal dicht.

Klop een ei los en bestrijk de bladerdeeghapjes met het losgeklopte ei.

Bestrooi de kersenflappen tenslotte met wat kristalsuiker. Eventueel ook met wat kaneel.

Laat dit 15 tot 20 minuten in de oven bakken totdat de kersenflappen goudbruin kleuren. Check af en toe of de kersen er niet ‘uit lopen’.

De kersenflappen vinden ze bij in huis heerlijk met slagroom. Ik ben niet zo’n slagroomfan, dus laat het helemaal aan jou over.

kersenflappen

TG Facebook Comments

05.07.2018
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.