Dit is echt een heerlijk en suuupersimpel recept om zelf karamelpasta te maken. Echt een kind kan de was doen en de smaak is onwijs lekker. Misschien zie je in de supermarkt wel eens de blikjes gecondenseerde melk staan? Je zult er vast aan voorbijlopen want wat moet je er mee? Nou je eigen broodbeleg maken dus! Echt je moet het een keer proberen.

Karamelpasta ofwel Dulce de leche

Je kent vast wel het beroemde Dulce de Leche (zoet van de melk). De beroemde zoete pasta waar onze koningin zo dol op is omdat het in Argentinië namelijk zeer populair is. Dat is het trouwens ook in de rest van Zuid-Amerika. Deze karamelpasta kun je dus heel makkelijk zelf maken. Ook al staan er op internet allemaal verhalen dat het heel moeilijk is, dat is allemaal onzin en ik vertel je zo waarom. Ik vind het heerlijk op brood. Maar je kunt het ook gebruiken om over een dessert te doen, als taartvulling en op de pannenkoek. Echt iedereen smult hiervan.

Hoe ga je te werk?

Je neemt een blikje gecondenseerde melk. Ik koop het liefst die van Friesche vlag. Die wordt het meest verkocht en is gewoon goed.

Je vult een steelpannetje met water en doet daar het hele blikje in. De absolute regel is dat het blikje helemaal onder water moet staan. Ook tijdens het koken moet je in de gaten houden dat het blikje onder water blijft. Doe je dat niet dan heb je kans dat het blikje ontploft en daar gaan al die horrorverhalen over.

Afijn,karamelpasta je zet het pannetje met water en blikje op het vuur en brengt het aan de kook. Je moet het nu minimaal 2 uur laten koken. Check af en toe of het blikje nog onder water staat. Zo niet doe er wat water bij.

Na twee uur haal je het blikje uit het water en laat het afkoelen. Als het afgekoeld is kun je het open maken en klaar is je heerlijke broodbeleg.

TG Facebook Comments

20.04.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.