-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Dit is echt een heerlijk en suuupersimpel recept om zelf karamelpasta te maken. Echt een kind kan de was doen en de smaak is onwijs lekker. Misschien zie je in de supermarkt wel eens de blikjes gecondenseerde melk staan? Je zult er vast aan voorbijlopen want wat moet je er mee? Nou je eigen broodbeleg maken dus! Echt je moet het een keer proberen.
Karamelpasta ofwel Dulce de leche
Je kent vast wel het beroemde Dulce de Leche (zoet van de melk). De beroemde zoete pasta waar onze koningin zo dol op is omdat het in Argentinië namelijk zeer populair is. Dat is het trouwens ook in de rest van Zuid-Amerika. Deze karamelpasta kun je dus heel makkelijk zelf maken. Ook al staan er op internet allemaal verhalen dat het heel moeilijk is, dat is allemaal onzin en ik vertel je zo waarom. Ik vind het heerlijk op brood. Maar je kunt het ook gebruiken om over een dessert te doen, als taartvulling en op de pannenkoek. Echt iedereen smult hiervan.
Hoe ga je te werk?
Je neemt een blikje gecondenseerde melk. Ik koop het liefst die van Friesche vlag. Die wordt het meest verkocht en is gewoon goed.
Je vult een steelpannetje met water en doet daar het hele blikje in. De absolute regel is dat het blikje helemaal onder water moet staan. Ook tijdens het koken moet je in de gaten houden dat het blikje onder water blijft. Doe je dat niet dan heb je kans dat het blikje ontploft en daar gaan al die horrorverhalen over.
Afijn,karamelpasta je zet het pannetje met water en blikje op het vuur en brengt het aan de kook. Je moet het nu minimaal 2 uur laten koken. Check af en toe of het blikje nog onder water staat. Zo niet doe er wat water bij.
Na twee uur haal je het blikje uit het water en laat het afkoelen. Als het afgekoeld is kun je het open maken en klaar is je heerlijke broodbeleg.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.