-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier lekkere low calorie kantoor snack die heerlijk is als verantwoord tussendoortje op je werk. Deze snack is zowel suikervrij als glutenvrij. Je maakt er gewoon een voorraadje van en bewaart ze vervolgens in een koektrommel of in een tupperware in de koelkast. De kantoor snack vult lekker en is heerlijk bij een kop koffie of kopje thee. Omdat er Griekse yoghurt, noten en havermout houd je er een heerlijk vol gevoel aan over. Geen extra gesnaai in de droppot dus. Kijk, zo is fit blijven een koud kunstje.
Recept
Low calorie kantoor snack
suikervrij & glutenvrij
Ingrediënten
100 gr gedroogde cranberries
50 gr pecan- of walnoten
200 ml Griekse yoghurt
250 gr havermout
snuf kaneelpoeder
1 el suikervrije jam naar keuze
2 eieren
1 el lekkere olijfolie
snuf zout
Ingrediënten
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
Laat dan de rozijnen tien minuten wellen in warm water.
Doe alle andere ingrediënten ondertussen in een komen en meng ze met een spatel tot een dik beslag.
Giet de rozijnen door een zeef, dep ze droog en doe ze bij je beslag.
Doe dit alles vervolgens in een keukenmachine en maal heel eventjes ietsje fijner.
Leg dan een vel bakpapier op een bakplaat en maak ongeveer tien bollen van het beslag. Dit kun je het beste doen met twee eetlepels.
Bak de bollen tenslotte in 20 minuten gaar. Niet langer, anders worden ze te hard en te droog.
Wil je ook meer verantwoorde hapjes maken met Hollandse ingrediënten?
Schrijf je ">hier in voor:
workshop Conserveren
op 24 maart 2018?

Weckpotten vol lekkers
Leer pickles maken, groenten fermenteren, vlees roken en fruitlikeur maken!
Inclusief een lunch en een goodiebag!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.