-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier lekkere low calorie kantoor snack die heerlijk is als verantwoord tussendoortje op je werk. Deze snack is zowel suikervrij als glutenvrij. Je maakt er gewoon een voorraadje van en bewaart ze vervolgens in een koektrommel of in een tupperware in de koelkast. De kantoor snack vult lekker en is heerlijk bij een kop koffie of kopje thee. Omdat er Griekse yoghurt, noten en havermout houd je er een heerlijk vol gevoel aan over. Geen extra gesnaai in de droppot dus. Kijk, zo is fit blijven een koud kunstje.
Recept
Low calorie kantoor snack
suikervrij & glutenvrij
Ingrediënten
100 gr gedroogde cranberries
50 gr pecan- of walnoten
200 ml Griekse yoghurt
250 gr havermout
snuf kaneelpoeder
1 el suikervrije jam naar keuze
2 eieren
1 el lekkere olijfolie
snuf zout
Ingrediënten
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
Laat dan de rozijnen tien minuten wellen in warm water.
Doe alle andere ingrediënten ondertussen in een komen en meng ze met een spatel tot een dik beslag.
Giet de rozijnen door een zeef, dep ze droog en doe ze bij je beslag.
Doe dit alles vervolgens in een keukenmachine en maal heel eventjes ietsje fijner.
Leg dan een vel bakpapier op een bakplaat en maak ongeveer tien bollen van het beslag. Dit kun je het beste doen met twee eetlepels.
Bak de bollen tenslotte in 20 minuten gaar. Niet langer, anders worden ze te hard en te droog.
Wil je ook meer verantwoorde hapjes maken met Hollandse ingrediënten?
Schrijf je ">hier in voor:
workshop Conserveren
op 24 maart 2018?

Weckpotten vol lekkers
Leer pickles maken, groenten fermenteren, vlees roken en fruitlikeur maken!
Inclusief een lunch en een goodiebag!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.