-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een heerlijke kabeljauw uit de oven voor je. En ik kom er achter dat ik eigenlijk veel te weinig blog over vis. Maar ja, dat is ook best een lastig onderwerp. Gekweekte vis eet ik liever niet, want daar zit vaak teveel rotzooi in. Van wilde vis moet je elke keer checken of hij overbevist is. Afiijn, een lastig onderwerp. In Het Hollands Maandkookboek heb ik daarom in mijn handige maandoverzicht ook de namen van de vissen staan die uit de Noordzee komen. Wel zo duurzaam. Deze kabeljauw uit de oven is trouwens een surf en turf, ofwel vlees een visgerecht, want ik gebruik ook spek. En lekkere aardappelchips. Hhhmmm met zoete uien en hazelnoten.
recept
Kabeljauw uit de oven
4 personen – 1 uur – ietsje moeilijk
Ingrediënten
500 gr kabeljauw
800 gr aardappels, vastkokend
2 grote uien
1 pakje ontbijtspek (250 gr)
4 el gehakte hazelnoten
2 el geraspte oude kaas
olijfolie, extra vierge
Bereiding van de aardappelen
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Schil de aardappelen en snijd deze in zeer dunne plakjes. Het handigst doe je dit met een keukenmachine, kaasschaaf of mandoline.
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier dakpansgewijs de aardappelstukjes op. Bestrooi de aardappels met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. Zet de aardappels 15-20 minuten in de oven en check ze regelmatig.
Pel de uien en snijd die in heel dunne ringen. Verwarm een grote bakpan, doe er wat olijfolie in en voeg de uiringen toe. Bak deze heel zachtjes zo’n 20 minuten op een laag vuurtje zodat de uien zacht en gelig worden.
Bereiding van de kabeljauw
Bestrooi de vis met zout en peper. Besprenkel met wat olijfolie en verpak de filet in aluminiumfolie. Leg deze ook in de oven bij de aardappels en bak 10-15 minuten mee. Check meteen even je aardappel en haal de krokante er uit en doe die apart in een schaal.
Zet een kleine bakpan op het vuur, doe er wat olijfolie bij en bak hierin zachtjes de ontbijtspek repen totdat ze lekker krokant zijn. Bak echt niet te hard, want met wat geduld krijg je een niet geblakerde, krokante spek en dat is veel gezonder dan een aangebrand stuk vlees.
Doe de hazelnoten samen met de kaas in een schaaltje. Giet er wat olijfolie bij en roer goed door. Ga door met roeren totdat je een saus hebt ter dikte van pesto. Breng dit vervolgens op smaak met zout en peper.
Haal de aardappelen uit de oven en verdeel die over vier borden, ook de krokante die je even apart hebt gelegd. Leg op elk hoopje aardappels een stukje ontbijspek en leg daar dan weer een stukje vis op. Werk dit weer af met een stukje spek.
Verdeel de gebakken uien over de borden. En verdeel tenslotte ook de hazelnoot-kaas saus over de borden en geniet van je kabeljauw uit de oven!
Mocht je trouwens meer willen weten over hoe dat zit met verantwoorde vis en zo. Ik heb er een praktisch hoofdstuk aan gewijd in Het Hollands Maandkookboek. Zo zie je welke keurmerken goed zijn en laat ik je per maand zien welke vis er vers uit de Noordzee komt.
Eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.