-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hopla, deze woensdag heb ik een lekker visgerecht: kabeljauw met venkel. Vorige week leerde ik tijdens een kookworkshop bij Librije’s atelier verschillende vissen fileren waaronder de kabeljauw die momenteel in de Noordzee gevangen wordt. Dus past hij perfect in Mijn Hollandse Keuken waar ik uitsluitend met vis uit de Noordzee kook. En het is gewoon een lekkere vis die makkelijk op smaak te brengen is. Vandaag eet ik hem met venkel. Een groente die nu voorzichtig van het Hollandse land komt omdat het voorjaar al zulke heerlijk warme temperaturen heeft. Het is een heerlijk licht gerecht. Geniet er van!
Recept
Kabeljauw met venkel
2 personen-30 minuten-makkelijk
lactose en glutenvrij
Ingrediënten
bosje dille
olijfolie
scheut witte wijn
1 venkel
boter
peterselie
zwarte olijven
2 kabeljauwfilets
Bereiding
Leg eerst de kabeljauw klaar en bestrooi die ruim met zout en peper.
Was dan de venkel en snijd de groente in dunne repen. Smelt 2 eetlepels boter in een pan en doe daar dan een beetje olijfolie bij. Bak hierin zachtjes de venkel gaar. Giet er een scheutje wijn bij en laat zachtjes verder sudderen.
Hak de olijven in stukjes en voeg die vervolgens toe aan de venkel. Zet het vuur uit en laat het even staan.
Neem nu een bakpan en verwarm daar een flinke klont boter in. Laat die zachtjes warm worden. Voeg als de boter gesmolten is de kabeljauwfilets toe en bak ze zachtjes in de pan met de huidkant naar beneden. Bestrooi ze rijkelijk met zout en wat peper. Laat ze dan 5-10 bakken (ligt aan de dikte). Schep af en toe wat van de boter uit de pan op een lepel en giet dat over de vis. Zo gaart deze ook aan de bovenkant.
Leg op elk bord wat van de venkel. Schep de vis voorzichtig uit de pan en leg die er bovenop. Je kunt er eventueel wat aardappeltjes of stokbrood bij serveren.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.