Kabeljauw met venkel

Hopla, deze woensdag heb ik een lekker visgerecht: kabeljauw met venkel. Vorige week leerde ik tijdens een kookworkshop bij Librije’s atelier verschillende vissen fileren waaronder de kabeljauw die momenteel in de Noordzee gevangen wordt. Dus past hij perfect in Mijn Hollandse Keuken waar ik uitsluitend met vis uit de Noordzee kook. En het is gewoon een lekkere vis die makkelijk op smaak te brengen is. Vandaag eet ik hem met venkel. Een groente die nu voorzichtig van het Hollandse land komt omdat het voorjaar al zulke heerlijk warme temperaturen heeft. Het is een heerlijk licht gerecht. Geniet er van!

Recept

Kabeljauw met venkel

2 personen-30 minuten-makkelijk

lactose en glutenvrij

Kabeljauw met venkel

 

 

Ingrediënten

bosje dille

olijfolie

scheut witte wijn

1 venkel

boter

peterselie

zwarte olijven

2 kabeljauwfilets

 

Bereiding

Leg eerst de kabeljauw klaar en bestrooi die ruim met zout en peper.

Was dan de venkel en snijd de groente in dunne repen. Smelt 2 eetlepels boter in een pan en doe daar dan een beetje olijfolie bij. Bak hierin zachtjes de venkel gaar. Giet er een scheutje wijn bij en laat zachtjes verder sudderen.

Hak de olijven in stukjes en voeg die vervolgens toe aan de venkel. Zet het vuur uit en laat het even staan.

Neem nu een bakpan en verwarm daar een flinke klont boter in. Laat die zachtjes warm worden. Voeg als de boter gesmolten is de kabeljauwfilets toe en bak ze zachtjes in de pan met de huidkant naar beneden. Bestrooi ze rijkelijk met zout en wat peper. Laat ze dan 5-10 bakken (ligt aan de dikte). Schep af en toe wat van de boter uit de pan op een lepel en giet dat over de vis. Zo gaart deze ook aan de bovenkant.

Leg op elk bord wat van de venkel. Schep de vis voorzichtig uit de pan en leg die er bovenop.  Je kunt er eventueel wat aardappeltjes of stokbrood bij serveren.

Kabeljauw met venkel

 

TG Facebook Comments

06.06.2018
Geplaatst in visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.