Ik heb vandaag het recept voor lekker ouderwetse kaaspoffertjes voor je. Het is een hartige variant op de bestaande poffertjes en wel zo lekker als je eens geen zin hebt in zoete poffertjes. Vroeger werden in Nederland lang niet altijd alleen de zoete poffertjes gegeten. In Noord-Holland bestond er ook deze hartige variant. Niet zo gek natuurlijk, want je hebt immers ook pannenkoeken met kaas. En die zijn ook niet te versmaden. Bovendien is poffertjes bakken gewoon een leuke bezigheid. Zeker als je zo’n handige gietijzeren poffertjespan hebt als ik. 

Recept

Kaaspoffertjes

4 personen – 20 min. – makkelijk

bevat lactose-vegetarisch-suikervrij

 

Ingrediënten

200 gr zelfrijzend bakmeel

1/2 tl zout

1 tl paprikapoeder

snufje peper

4 dl melk

3 eieren

150 gr oude kaas, geraspt

25 gr roomboter

extra: poffertjespan, kwastje

Bereiding

Meng het bakmeel en het zout, de peper en de paprikapoeder in een kom

Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer goed door.

Doe dan ook een voor een de eieren er door en meng die door totdat ze helemaal opgelost zijn in het beslag. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer nogmaals goed door.

Verhit de poffertjes pan en vet de rondjes met wat roomboter of olie in.

Schenk wat beslag in de holle rondjes en bak de poffertjes een paar minuten. Als de bovenkant droog is, draai je ze om en bak ze nog een paar minuten.

Serveer de poffertjes met een klontje roomboter en bestrooi ze met de geraspte kaas.

TG Facebook Comments

06.03.2017
Geplaatst in Hollandse tradities
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.