-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag het recept voor lekker ouderwetse kaaspoffertjes voor je. Het is een hartige variant op de bestaande poffertjes en wel zo lekker als je eens geen zin hebt in zoete poffertjes. Vroeger werden in Nederland lang niet altijd alleen de zoete poffertjes gegeten. In Noord-Holland bestond er ook deze hartige variant. Niet zo gek natuurlijk, want je hebt immers ook pannenkoeken met kaas. En die zijn ook niet te versmaden. Bovendien is poffertjes bakken gewoon een leuke bezigheid. Zeker als je zo’n handige gietijzeren poffertjespan hebt als ik.
Recept
Kaaspoffertjes
4 personen – 20 min. – makkelijk
bevat lactose-vegetarisch-suikervrij
Ingrediënten
200 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 tl zout
1 tl paprikapoeder
snufje peper
4 dl melk
3 eieren
150 gr oude kaas, geraspt
25 gr roomboter
extra: poffertjespan, kwastje
Bereiding
Meng het bakmeel en het zout, de peper en de paprikapoeder in een kom
Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer goed door.
Doe dan ook een voor een de eieren er door en meng die door totdat ze helemaal opgelost zijn in het beslag. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer nogmaals goed door.
Verhit de poffertjes pan en vet de rondjes met wat roomboter of olie in.
Schenk wat beslag in de holle rondjes en bak de poffertjes een paar minuten. Als de bovenkant droog is, draai je ze om en bak ze nog een paar minuten.
Serveer de poffertjes met een klontje roomboter en bestrooi ze met de geraspte kaas.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.