-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een heerlijk recept voor een kaasbrood voor je. Zelf brood bakken stond al heel lang op mijn verlanglijstje, maar ik had er helaas nooit tijd voor. Nu in de vakantie wel. Toen ik ontdekte dat de Jumbo tegenwoordig pakjes verse gist verkoopt, was er helemaal geen houden meer aan. Ik bakte meteen 3 broden. Het kaasbrood recept deel ik vandaag met je. Het is onwijs lekker als boterham, maar door de kaas en kruiden die er doorheen zitten, ook heerlijk bij de soep of op de borrelplank. Ga morgen lekker aan de slag. Het is echt niet veel werk! En het is ook zo op! Dat garandeer ik je.
Recept
Kaasbrood
2 kleine broden
bevat gluten en lactose
Ingrediënten
500 bloem
10 gr fijn zeezout
10 gr fijne tafelsuiker
100 gr pittige oude kaas, geraspt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
10 gr verse gist (of 1 zakje van 7 gr droge gist)
300 ml lauwwarm water
Bereiding
Meng de bloem met de suiker, zout, kruiden en geraspte kaas. Roer goed door elkaar.
Doe het lauwwarme water in een kom en los er de gist in op. Roerbij verse gist even goed door tot het echt opgelost is.
Voeg het water bij de bloem en roer met een spatel goed door.
Maak een werkvlak goed schoon en kneed hier het deeg zo’n 10 minuten op. Hoe meer je kneed hoe gladder en elastischer het deeg wordt. Doe geen extra bloem bij het meel als het plakt maar maak je handen dan nat. Kneed net zo lang tot het niet meer plakt en het deeg lekker elastisch aanvoelt. Als je het uit elkaar trekt mag het niet scheuren!
Leg het deeg in een kom, doe daar een vochtige theedoek overheen en laat op een warme, tochtvrije plek in je huis minimaal 1 uur rijzen totdat het in volume verdubbeld is.
Haal het deeg uit de kom en leg het op je werkvlak. Duw de lucht uit het deeg door het goed te kneden.
Verdeel het deeg dan in 2 stukken.
Neem een bakblik, leg er een vel bakpapier op en leg de 2 bollen brood met flinke tussenruimte op het bakpapier. Dek de broden af met een vochtige doek en laat ze weer minimaal een uur rijzen. Ook nu moeten ze weer in volume verdubbelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
Zet de broden in de oven. Zet onderin de oven een kom met ijskoud water. De stoom van het water zorgt voor een lekkerder korst op het brood. Bak 15 minuten. Zet de oven dan terug naar 200 graden en bak nog eens 15 minuten.
Wanneer het brood lekker hol klinkt als je ertegen klopt en de korst mooi goudbruin is, zijn je 2 broden klaar.
Laat het kaasbrood afkoelen en kijk uit het is binnen no time op!!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.