Ik heb hier een heerlijk recept voor een kaasbrood voor je. Zelf brood bakken stond al heel lang op mijn verlanglijstje, maar ik had er helaas nooit tijd voor. Nu in de vakantie wel. Toen ik ontdekte dat de Jumbo tegenwoordig pakjes verse gist verkoopt, was er helemaal geen houden meer aan. Ik bakte meteen 3 broden. Het kaasbrood recept deel ik vandaag met je. Het is onwijs lekker als boterham, maar door de kaas en kruiden die er doorheen zitten, ook heerlijk bij de soep of op de borrelplank. Ga morgen lekker aan de slag. Het is echt niet veel werk! En het is ook zo op! Dat garandeer ik je.

Recept

Kaasbrood

2 kleine broden 

bevat gluten en lactose

Ingrediënten

500 bloem

10 gr fijn zeezout

10 gr fijne tafelsuiker

100 gr pittige oude kaas, geraspt

1 el gedroogde Italiaanse kruiden

10 gr verse gist (of 1 zakje van 7 gr droge gist)

300 ml lauwwarm water

Bereiding

Meng de bloem met de suiker, zout, kruiden en geraspte kaas. Roer goed door elkaar.

Doe het lauwwarme water in een kom en los er de gist in op. Roerbij verse gist even goed door tot het echt opgelost is.

Voeg het water bij de bloem en roer met een spatel goed door.

Maak een werkvlak goed schoon en kneed hier het deeg zo’n 10 minuten op. Hoe meer je kneed hoe gladder en elastischer het deeg wordt. Doe geen extra bloem bij het meel als het plakt maar maak je handen dan nat. Kneed net zo lang tot het niet meer plakt en het deeg lekker elastisch aanvoelt. Als je het uit elkaar trekt mag het niet scheuren!

Leg het deeg in een kom, doe daar een vochtige theedoek overheen en laat op een warme, tochtvrije plek in je huis minimaal 1 uur rijzen totdat het in volume verdubbeld is.

Haal het deeg uit de kom en leg het op je werkvlak. Duw de lucht uit het deeg door het goed te kneden.

Verdeel het deeg dan in 2 stukken.

Neem een bakblik, leg er een vel bakpapier op en leg de 2 bollen brood met flinke tussenruimte op het bakpapier. Dek de broden af met een vochtige doek en laat ze weer minimaal een uur rijzen. Ook nu moeten ze weer in volume verdubbelen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.

Zet de broden in de oven. Zet onderin de oven een kom met ijskoud water. De stoom van het water zorgt voor een lekkerder korst op het brood. Bak 15 minuten. Zet de oven dan terug naar 200 graden en bak nog eens 15 minuten.

Wanneer het brood lekker hol klinkt als je ertegen klopt en de korst mooi goudbruin is, zijn je 2 broden klaar.

Laat het kaasbrood afkoelen en kijk uit het is binnen no time op!!

TG Facebook Comments

06.01.2017
Geplaatst in broodjes
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.