-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze ingemaakte komkommer ziet er wellicht niet zo uit als komkommer maar is het wel degelijk. Tijdens de Coroniacrisis had ik genoeg tijd om in te maken en zo bedacht ik ook om komkommer in te gaan maken. Maar dan door er bolletjes van te maken met zo’n handig meloenlepeltje. Ik vind het er zelf wel grappig uitzien en je serveert weer eens wat anders bij de borrelplank. Want daar geef ik mijn op zuur ingemaakte groenten meestal bij. Het zuur breekt namelijk vet af en dat maakt het een ideaal hapje bij kaas en worst. Dat is trouwens ook de reden waarom het goed is om zure mosterd bij je kaas te eten. Zo, heb je weer wat geleerd! Hoe je de komkommer inmaakt, leg ik je hier eenvoudig uit. Het is trouwens niet alleen lekker, maar ook nog eens duurzaam.
Recept Ingemaakte komkommer

Ingrediënten
- 1 komkommer
- fles azijn
- water
- inmaakkruiden zoals bolletjes koriander, gedroogde pepertjes, rozemarijn, tijm, kruidnagels.
- suiker = optioneel
- glazen conserveert

Bereiding
Begin je inmaakproces altijd door een glazen pot te steriliseren. Daarvoor leg je de pot in een pan water met deksel en al. Breng het water aan de kook en laat de pot er zeker 10 minuten in koken. Haal hem daarna uit het water en zet hem even op zijn kop op een schone theedoek.
Schil ondertussen de komkommer en snijd er bolletjes uit. Zorg daarbij dat je de nattige kern van de komkommer niet meeneemt. Die is eigenlijk te waterig voor de inmaak.
Doe de bolletjes komkommer in de pot en doe er de kruiden bij. Dit si geheel naar eigen smaak. let wel, de kruiden geven makkelijk hun smaak af.
Meng dan 1 deel azijn met 1 deel water. Let daarbij op hoeveel je ongeveer nodig hebt om je pot te vullen. Overgiet de bolletjes komkommer met het azijn/water tot de pot bijna helemaal vol is. Als je meer van zoetzuur dan zuur houdt, kun je nog een theelepel suiker toevoegen.
Sluit de pot goed met de deksel. Schud even goed op en neer en zet de pot minstens een week, maar liever 2 weken weg. Dan kunnen de smaken goed intrekken.
Zo nu heb je je eigen komkommer ingemaakt. Je kunt dit proces ook met andere groenten doen zoals bloemkool, worteltjes, courgette, koolrabi en bietjes. Zeker als je wat over hebt is het heel duurzaam om je groente-restjes op deze manier te gebruiken. Bewaar dus ook altijd de lege conservenpotten zodat je ze altijd bij de hand hebt, mocht je iets willen inmaken.
Tip: Inmaakkruiden

Gek genoeg zijn inmaakkruiden niet kant en klaar gemengd te koop. Dit kun je uiteraard wel zelf doen door diverse kruiden samen te voegen in een pot die je dan gebruikt voor je inmaak. In mijn webshop kun je ook een zakje kopen. Ze zijn slechts 1 euro per stuk (ex verzenden)
Zin in een workshop waarin je nog veel meer manieren van inmaken leert? Kom dan eens naar mijn workshop Ouderwetse conserveertechnieken. Er is weer plek vanaf september. Meld je aan via de"> mail.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.